צילום׃ דניאל בר און
תחתיות ארטישוק ממולאות
מנה מנחמת וקלה להכנה של תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר קצוץ לדק קרם אפונה קטיפתי ועשיר. חצי שעה עבודה - לא כולל פתיחת קופסאות השימורים
איתן סלומון | מאסטר שף
| פורסם 26/02/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים (6 מנות):
לתחתיות הארטישוק:
1 בצל קצוץ דק
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס כוסברה קצוצה
1 ביצה
2 קופסאות תחתיות ארטישוק
לקרם האפונה:
100 גרם חמאה
2 שיני שום קצוצות דק
2 קופסאות שימורי אפונה
1 קופסה בשר בקר משומר
1/2 מיכל שמנת מתוקה
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 קוצצים דק את הבשר המשומר.
2 מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה והביצה ומערבבים הכל יחד.
3 מחממים תנור ל-200 מעלות. ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הבשר ומכניסים לתנור ל-40 דקות.
4 קרם האפונה: ממסים חמאה בסיר ומוסיפים את השום ולאחר מכן את האפונה. מבשלים 10 דקות יחד וטוחנים בבלנדר מוט. מוסיפים שמנת לבישול, מלח ופלפל ומעבירים במסננת דקה.
5 הרכבת המנה: מגישים את תחתיות הארטישוק מעל קרם האפונה או לצדו.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידיד המתמודדים