צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
טארט בצלצלים
מנת פתיחה או הלב של הבראנץ'? זה אתם תחליטו. מה שבטוח – זאת תהיה אחת המנות היפות על השולחן שלכם
תאיר מורדוך | מאסטר שף
| פורסם 07/03/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
180 גרם קמח
120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
חצי כפית מלח
3 כפות מים
30 גרם גבינת קשקבל
למילוי:
10 בצלצלי שאלוט
120 גרם חמאה
כפית סוכר
3-2 ענפי תימין
חצי כפית מלח
3 כפות מים
30 גרם גבינת קשקבל
אופן ההכנה:
1 מעבדים בפולסים במעבד מזון את כל חומרי הבצק מלבד המים, עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את המים, והופכים בכמה שניות לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
2 חוצים את בצלי השאלוט לרוחבם. במחבת ממיסים חמאה, סוכר, תימין ומלח, ומניחים את הבצלים על המחבת עם החלק החתוך כלפי מטה. מקרמלים ומוסיפים את המים.
3 מוציאים את הבצק מן המקרר, מרדדים לעלה בעובי כ-2 ס"מ, ומכסים את הבצלים.
4 אופים כחצי שעה ב-180 מעלות והופכים.
מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.