פרגיות במילוי אורז ועשבי תיבול
המנה הזו אומנם לא העלתה את נמרוד למרפסת, אבל אם תשאלו אותנו - מדובר בארוחת צהריים מושלמת, ואנחנו מוכנים שהיא תוגש לנו מדי יום מעכשיו ועד הודעה חדשה
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לאורז:
400 גרם אורז פרסי
כף זרעי כוסברה
כף זרעי כמון
כף פלפל שחור שלם
5 גרגירי פלפל אנגלי שלמים
1 ס"מ מקל קינמון
חצי לימון פרסי יבש (מהסוג הבהיר)
100 מ"ל שמן זית
כוס-שתיים בצל קצוץ דק
5 שיני שום, קצוצות
כוס-שתיים פטרוזיליה, שמיר וכוסברה קצוצים
כף מלח גס
לפרגית ותפוחי האדמה:
4 יחידות של פרגית עם עור (עדיף לפלט לבד כרעיים שלמות, שוק + ירך)
עצמות העוף
מלח
פלפל שחור
שמן זית
2 תפוחי אדמה גדולים, פרוסים לעובי 1 ס"מ
אופן ההכנה:
1 האורז: כותשים את כל התבלינים היבשים לאבקה גסה במכתש ועלי או במטחנת תבלינים.
2 מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את השום, האורז והתבלינים ומטגנים כדקה נוספת.
3 מוסיפים את עשבי התיבול, מערבבים ומוסיפים מים עד לגובה של 2 ס"מ מעל האורז. מביאים לרתיחה.
4 מנמיכים את האש, טועמים את המים ומתבלים במלח על פי הצורך. מכסים ומבשלים את האורז בישול חלקי (70 אחוז).
5 תפוחי האדמה: מרתיחים את העצמות בסיר עם מים ומתבלים במלח ופלפל (ניתן להוסיף גזר, בצל, שום ושורש פטרוזיליה לקבלת ציר). טועמים ומתקנים תיבול (הציר אמור להיות מלוח, כדי לתבל את תפוחי האדמה). מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד ריכוך.
6 הרכבת המנה: משמנים סיר סוטאז' בשמן זית ומרפדים את תחתיתו בצפיפות בפרוסות תפוחי האדמה. מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל, ממלאים באורז שהכנו וסוגרים בצורת איגלו.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות.
8 מסדרים את הפרגיות על תפוחי האדמה כשהצד עם האורז נוגע בתפוחי האדמה והעור פונה כלפי מעלה. רצוי שלא יהיה רווח גדול בין פרגית לפרגית. משמנים את העור ויוצקים 250 מ"ל ממי הבישול של העצמות מסביב ובין הפרגיות.
9 צולים בתנור החם עד שהעור של הפרגיות משחים, ואז מכסים בנייר כסף, מורידים את הטמפרטורה ל-140 מעלות ואופים כשעתיים.
* ניתן להוסיף למילוי צנוברים, חמוציות או צימוקים לפי הטעם.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.