שקדי עגל ברוטב דג מרוקאי
מנת השקדים של אלעד בן דוד לא הייתה חפה מבעיות, אבל לימדה אותנו דבר אחד חשוב: דג מרוקאי ממש לא חייבים להכין דווקא עם דג
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לשקדים:
300 גרם שקדי עגל קדמיים
חצי בצל לבן
2 עלי דפנה
4 פלפל אנגלי
1 גרם זרעי כוסברה
כמה שיני שום, מעוכות
לטבילה:
שמן
שן שום, כתושה
פפריקה מתוקה
פפריקה מעושנת
כורכום
לתבשיל:
8 פלפלי טינקרבל, פרוסים
1 פלפל שושקה, פרוס
1 פלפל חריף, פרוס
כמון
6 עגבניות, קצוצות
1 עגבנייה, מגורדת
חצי צרור כוסברה, קצוץ
6 שיני שום, שלמות
2 שיני שום, קצוצות
מלח
פלפל שחור
שמן זית
40 גרם גרגירי חומוס, שהושרו לילה שלם בהרבה מים ובושלו כ-40 דקות לריכוך
2 פרוסות לימון כבוש, קצוצות
עוד מעט כוסברה, לקישוט
אופן ההכנה:
1 השקדים: מבשלים את השקדים במים עם כל שאר המרכיבים כ-30 דקות. מנקים שאריות קרום וחותכים לגודל ביס.
2 התבשיל: מביאים לרתיחה בסיר את הפלפלים, הכמון, העגבניות הקצוצות, העגבנייה המרוסקת, הכוסברה, שיני השום השלמות והקצוצות, מלח ופלפל לפי הטעם ושמן זית. מבשלים על אש נמוכה עד ריכוך.
3 מוסיפים את גרגירי החומוס ומים (אם התבשיל סמיך מדי), ומבשלים כ-20 דקות.
4 מערבבים בקערה שמן, שן שום כתושה, פפריקה מתוקה ומעושנת וכורכום. טובלים את השקדים, מוסיפים לתבשיל ושופכים את השמן מעל.
5 מבשלים עוד כ-10 דקות למיזוג טעמים, ומוסיפים את הלימון הכבוש ועוד מעט כוסברה.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.