אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", קשת 12

שקדי עגל ברוטב דג מרוקאי

מנת השקדים של אלעד בן דוד לא הייתה חפה מבעיות, אבל לימדה אותנו דבר אחד חשוב: דג מרוקאי ממש לא חייבים להכין דווקא עם דג

אלעד בן דוד | מאסטר שף | פורסם 26/06/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשקדים:

300 גרם שקדי עגל קדמיים

חצי בצל לבן

2 עלי דפנה

4 פלפל אנגלי

1 גרם זרעי כוסברה

כמה שיני שום, מעוכות

לטבילה:

שמן

שן שום, כתושה

פפריקה מתוקה

פפריקה מעושנת

כורכום

לתבשיל:

8 פלפלי טינקרבל, פרוסים

1 פלפל שושקה, פרוס

1 פלפל חריף, פרוס

כמון

6 עגבניות, קצוצות

1 עגבנייה, מגורדת

חצי צרור כוסברה, קצוץ

6 שיני שום, שלמות

2 שיני שום, קצוצות

מלח

פלפל שחור

שמן זית

40 גרם גרגירי חומוס, שהושרו לילה שלם בהרבה מים ובושלו כ-40 דקות לריכוך

2 פרוסות לימון כבוש, קצוצות

עוד מעט כוסברה, לקישוט

אופן ההכנה:

1 השקדים: מבשלים את השקדים במים עם כל שאר המרכיבים כ-30 דקות. מנקים שאריות קרום וחותכים לגודל ביס.

2 התבשיל: מביאים לרתיחה בסיר את הפלפלים, הכמון, העגבניות הקצוצות, העגבנייה המרוסקת, הכוסברה, שיני השום השלמות והקצוצות, מלח ופלפל לפי הטעם ושמן זית. מבשלים על אש נמוכה עד ריכוך.

3 מוסיפים את גרגירי החומוס ומים (אם התבשיל סמיך מדי), ומבשלים כ-20 דקות.

4 מערבבים בקערה שמן, שן שום כתושה, פפריקה מתוקה ומעושנת וכורכום. טובלים את השקדים, מוסיפים לתבשיל ושופכים את השמן מעל.

5 מבשלים עוד כ-10 דקות למיזוג טעמים, ומוסיפים את הלימון הכבוש ועוד מעט כוסברה.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.