מנת הדגל של איציק הראל: מוניאטוס
מנה מתוקה ומיוחדת של בטטות בקרם - פשוטה וקלה להכנה, נסו ותהנו
איציק הראל | מאסטר שף
| פורסם 27/10/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (3 מנות):
כוס מים
כוס סוכר
5 בטטות חתוכות
קרם חלמונים
11 חלמונים
½1 כוס מים
¼1 כוס סוכר
קצף חלבונים
4 חלבונים
כוס סוכר
אופן ההכנה:
1 להכנת קרם החלמונים: חותכים את החלמונים בעזרת סכין שתי וערב. 2. מרתיחים את המים עם הסוכר לסירופ (גולה רכה). 3. מסירים מהאש מוסיפים את כל החלמונים במהירות ותוך כדי בחישה בכף עץ (לאותו כיוון). 4. מחזירים לאש נמוכה תוך כדי בחישה מתמדת עד שמתגבש ונהפך לקרם. מסירים מהאש ומצננים. (ניתן להקפיא). 5. להכנת הבטטות - מרתיחים מים עם סוכר ומוסיפים את הבטטות עד שהכל מסמיך. מרסקים. 6. ליצירת קצף חלבונים - מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר עד שמתייצב וחלק. 7 . הרכבת המנה: בתחתית קערת זכוכית שמים את הבטטה המרוסקת, מעליה מורחים קרם חלמונים, מכסים עם קצף החלבונים. ניתן להזליף קרמל או תערובת אגוזים וקרמל.