אוכל
תמונת AVI׃ mako

שוקרוט

תבשיל של כרוב כבוש, נקניקים ותפודים. החורף מעולם לא נראה מזמין כל כך

מיכל אנסקי | מאסטר שף | פורסם 17/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.1 85 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2-3 כפות שומן אווז

1 בצל גדול, חתוך לרצועות דקות

1 גזר מגורר בפומפייה

2 שיני שום פרוסות

2 קופסאות כרוב כבוש

2 עצמות בקר

2 תפו"א גדולים מקולפים וחתוכים לפלחים

2 כרעי אווז מעושן

1/2 כוס בירה או יין לבן יבש

2 כוסות מרק עוף או בשר

1 כפית גרגירי קימל

10 גרגירי פלפל שחור

נקניק שמן חתוך לפרוסות עבות

6 נקניקיות קטנות באיכות טובה

בירה קרה (אופציונאלי)

אופן ההכנה:

1 ממיסים במחבת את השומן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים על אש קטנה מאד עוד 2-3 דקות.

2 מסננים את הכרוב עד שכל הנוזלים יצאו. שוטפים היטב במים, מניחים בקערה ומשרים במים נקיים כ-5 דקות. מסננים וסוחטים היטב ומערבבים עם הבצל המטוגן.

3 מניחים בסיר בישול איטי את עצמות הבקר ופלחי תפו"א. מוסיפים את שוקי האווז, הכרוב הכבוש, הבירה או היין.

4 מרתיחים את מרק העוף ומוסיפים לסיר.

5 מוסיפים את הקימל והפלפל. מערבבים בכף מעץ. מכוונים את הסיר למצב Hi.

6 לאחר 3 שעות בישול, מוסיפים את הנקניק ומבשלים שעה נוספת. אם אין מספיק נוזלים מוסיפים מים רותחים.

7 20 דקות לפני ההגשה, מוציאים את עצמות הבקר ומוסיפים את הנקניקיות.

8 את התבשיל אוכלים חם מאד עם בירה קרה.