קנלוני חציל ממולא בשר ברוטב עגבניות
קנלוני, אבל בלי פסטה. קבלו את הגרסה המשודרגת של יהוידע ניזרי מ"מאסטר שף" לגלילות חצילים, עם בשר ברוטב עגבניות וממרח אגוזים שעושה את ההבדל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לחצילים:
2 חצילים
מעט שמן זית
מלח גס טחון
למילוי:
חצי ק"ג תערובת של בשר בקר טחון עם טלה טחון
1 בצל גדול
שמן, לטיגון
2 שיני שום
כפית בהרט
רבע כפית קינמון
רבע כפית כמון
ביצה אחת
לרוטב העגבניות:
4 עגבניות
3 שיני שום
3 כפיות כמון
חופן בזיליקום
מלח
קינמון
פלפל חריף אחד
למחית האגוזים:
200 גרם אגוזי מלך
שן שום
חופן בזיליקום
מלח
שמן זית
להגשה:
חופן נענע קצוצה
חופן בזיליקום קצוץ
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
1 פורסים את החצילים לאורך לפרוסות בעובי חצי ס"מ. מורחים שמן זית משני הצדדים ומפזרים מעט מלח גס. מחממים היטב מחבת פסים וצולים את החצילים עד להזהבה.
2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.
3 מערבבים את הבשר עם השום, התבלינים והביצה. מוסיפים את הבשר לבצל המטוגן במחבת ומטגנים עד שהבשר משנה צבע.
4 חולטים את העגבניות 2 דקות במים רותחים. מקלפים אותן וטוחנים במעבד מזון עם שאר מרכיבי הרוטב.
5 מכינים את ממרח האגוזים: מכניסים את כל המרכיבים חוץ משמן הזית למעבד המזון וטוחנים. מוסיפים שמן זית בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 מורחים את פרוסות החצילים בממרח אגוזים. מניחים כף של בשר בקצה הרחב של כל פרוסה ומגלגלים.
8 מניחים את כל החצילים המגולגלים בתבנית ומוזגים את רוטב העגבניות. מפזרים מעט פלפל שחור וקינמון ואופים כ-15 דקות בתנור החם. מוציאים, מפזרים נענע ובזיליקום ומזלפים שמן זית.