שבלול בשר
שילוב מפתיע של בצק מתפצח, מתיקות של פירות מקורמלים במילוי ונשיכת אורגנו טרי
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לבצק פוקצ'ה:
300 מ"ל מים
1 כף שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
3 כפות שמן זית
חצי ק"ג קמח פוקצ'ה
לבשר:
300 גרם בשר בקר טחון
100 גרם שייטל קצוץ
מלח גס
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
חמאה
שמן זית
חופן תרד טרי
כמה עלי אורגנו טרי
לפירות המקורמלים:
1 אגס
חופן ענבים
מייפל טבעי
הל כתוש
מלח
פלפל
גרידת לימון
לטחינה:
טחינה גולמית
מים
גרידת לימון
אופן ההכנה:
1 בקערת המיקסר מערבבים את המים עם שמרים וסוכר ומניחים ל-5 דקות. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי ערבול, ואחריו את המלח והשמן. מערבלים עד שהבצק אחיד ורך (כ-6 דקות). מניחים את הבצק על תבנית משומנת בשמן זית ומתפיחים 30 דקות.
2 מטגנים בחמאה ושמן זית את הבשר עם שאר החומרים (חוץ מהתרד והאורגנו).
3 מכינים את הטחינה עם המים וגרידת הלימון.
4 מקלפים אגס וחותכים לקוביות, וחותכים ענבים לחצי. מניחים בקערה, שופכים מעל מייפל טבעי, ומתבלים בהל כתוש, מלח, פלפל וגרידת לימון. מכניסים לתנור חם על 180 מעלות למשך חצי שעה.
5 פותחים את בצק הפוקצ'ה ומורחים עליו שמן זית, פלפל חריף וגרידת לימון. מניחים מעל את הבשר ומעל הבשר את הפירות המקורמלים. מניחים מעל אורגנו טרי ותרד טרי.
6 סוגרים ומהדקים לסירוגין לאורך הפוקצ'ה ואז מסובבים לשבלול. מורחים שמן זית, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור על 200 מעלות עד להזהבה יפה.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.