אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

עוגת מנגולד ובשר

עלים ירוקים עוטפים הפתעה: תערובת נהדרת של בשר וירקות שרופים, בתיבול נהדר

אתי מורד | מאסטר שף | פורסם 07/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כוסות ציר עוף  

10 עלי מנגולד גדולים  

כוס אורז  

1 בצל קצוץ  

3 שיני שום  

200 גרם בשר טחון  

חצי כפית כמון  

כפית פפריקה  

כפית מלח

חצי כפית פלפל

1 עגבנייה  

1 חציל  

1 פלפל חריף קצוץ

כוסברה קצוצה

חופן צנוברים

אופן ההכנה:

1 מחממים את ציר העוף בסיר רחב ומכניסים לתוכו את עלי המנגולד. מבשלים 5 דקות ומעבירים את העלים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול.

2 בסיר קטן מבשלים אורז עם מים ומלח במשך 15 דקות.

3 במחבת נפרדת מטגנים בצל קצוץ, שום ובשר טחון. מתבלים במלח פלפל, כמון, פפריקה אדומה וכוסברה קצוצה.

4 שורפים עגבנייה, פלפל חריף וחציל על האש, ומוסיפים לתערובת הבשר.  

5 מוסיפים גם את האורז המבושל לתערובת הבשר.

6 בתבנית מסדרים את עלי המנגולד כך שיכסו את הקרקעית ואת הדפנות, ומותירים עודף, כך שיהיה אפשר לכסות את המילוי. מפזרים צנוברים, ומעליהם ממלאים בתערובת הבשר וסוגרים במעטפת עלי המנגולד.

7 אופים ב-190 מעלות במשך 30 דקות.  

מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.