אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

מרק דגים ופול

מרק הדגים של גלי בן שמעון הפחיד חלק מהשופטים של מאסטר שף ואז ריגש אותם, הפתיע אותם ובעיקר היה להם טעים

גלי בן שמעון | מאסטר שף | פורסם 03/06/19 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שמן

2 בצלים גדולים, קצוצים

800 גרם פול ירוק (עדיף טרי אבל אפשר קפוא), קלוף

מלח 

פלפל שחור

כורכום

כמון

מעט משיה

2 צרורות כוסברה

1 צרורות פטרוזיליה

1 גבעול סלרי, קצוץ גס

1 דג לוקוס (לא צריך דג שלם, מספיקים הזנב, הראש ופרוסת אמצע)

שורש סלרי

יין לבן (גוורץ)

מעט זעפרן

לימון

אריסה, להגשה

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצלים בסיר עד להזהבה. מוסיפים את הפולים ומתבלים במלח, פלפל, כורכום, כמון ומעט משיה. מערבבים.

2 מפרישים הצידה חלק מהכוסברה והפטרוזיליה ואת השאר קוצצים במעבד מזון. מוסיפים לסיר, יחד עם הסלרי. מוסיפים מים עד כיסוי ומבשלים עד שהפול מתרכך.

3 מכינים ציר דגים: חותכים את הדג לסטייקים ומסדרים בסיר נפרד.

4 מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה ששמרנו בצד ואת שורש הסלרי ומכסים במים וביין לבן בכמות זהה. מתבלים במלח, פלפל וזעפרן, מביאים לרתיחה ומניחים לבישול על אש קטנה.

5 סוחטים לימון שלם לתוך סיר הפולים. מעבירים את הציר (נוזל בלבד) בהדרגה ותוך המשך בישול לסיר הפול.

6 כשהפולים רכים טוחנים הכל בבלנדר מוט (משאירים מרקם גס).

7 ממשיכים לבשל כדי לצמצם נוזלים ולהגיע למיצוי טעמים. מוסיפים את הדג עצמו ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים עם אריסה.