מרק דגים ופול
מרק הדגים של גלי בן שמעון הפחיד חלק מהשופטים של מאסטר שף ואז ריגש אותם, הפתיע אותם ובעיקר היה להם טעים
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
שמן
2 בצלים גדולים, קצוצים
800 גרם פול ירוק (עדיף טרי אבל אפשר קפוא), קלוף
מלח
פלפל שחור
כורכום
כמון
מעט משיה
2 צרורות כוסברה
1 צרורות פטרוזיליה
1 גבעול סלרי, קצוץ גס
1 דג לוקוס (לא צריך דג שלם, מספיקים הזנב, הראש ופרוסת אמצע)
שורש סלרי
יין לבן (גוורץ)
מעט זעפרן
לימון
אריסה, להגשה
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצלים בסיר עד להזהבה. מוסיפים את הפולים ומתבלים במלח, פלפל, כורכום, כמון ומעט משיה. מערבבים.
2 מפרישים הצידה חלק מהכוסברה והפטרוזיליה ואת השאר קוצצים במעבד מזון. מוסיפים לסיר, יחד עם הסלרי. מוסיפים מים עד כיסוי ומבשלים עד שהפול מתרכך.
3 מכינים ציר דגים: חותכים את הדג לסטייקים ומסדרים בסיר נפרד.
4 מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה ששמרנו בצד ואת שורש הסלרי ומכסים במים וביין לבן בכמות זהה. מתבלים במלח, פלפל וזעפרן, מביאים לרתיחה ומניחים לבישול על אש קטנה.
5 סוחטים לימון שלם לתוך סיר הפולים. מעבירים את הציר (נוזל בלבד) בהדרגה ותוך המשך בישול לסיר הפול.
6 כשהפולים רכים טוחנים הכל בבלנדר מוט (משאירים מרקם גס).
7 ממשיכים לבשל כדי לצמצם נוזלים ולהגיע למיצוי טעמים. מוסיפים את הדג עצמו ומבשלים עוד 5 דקות. מגישים עם אריסה.