אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

באבא פרובנסיאל

זאת אחת המנות היותר מורכבות שפגשנו בעונה הנוכחית של "מאסטר שף", וגם אחת המדליקות שבהן: היא נראית כמו סברינה מתוקה, עם קצפת ודובדבן בקצה, אבל למעשה מדובר במנת ירקות ודג עם קרם מסקרפונה מלוח

ונסה אביטן | מאסטר שף | פורסם 16/09/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסברינה:

3 ביצים, מופרדות

20 גרם סוכר

75 מ"ל חלב

כף שטוחה מלח

150 גרם קמח + 10 גרם אבקת אפייה

לרטטוי:

זוקיני

חצי חציל

4 עגבניות שרי

חצי בצל לבן

1 שן שום

מעט שמן זית

2 גרם תימין יבש

2 גרם רוזמרין יבש

כפית פלפל קאיין

מלח

לסי בס:

פילה סי בס ללא עצמות

צרור פטרוזיליה ללא הגבעול

מלח

40 מ"ל שמן זית

פלפל שחור

לקרם הגבינות:

100 גרם מסקרפונה

150 גרם גבינה לבנה

5 אגוזי מלך, קלויים וטחונים גס

מלח

פלפל לבן

מיץ מחצי לימון

2 גרם אבקת שום

לעגבניות השרי המקורמלות:

עגבניות שרי אדומות קטנות (לפי מספר הסברינות)

50 גרם סוכר

אופן ההכנה:

>> מתכונים לראש השנה

1 הסברינה: מקציפים את החלמונים והסוכר, מוסיפים בהדרגה את החלב והמלח וממשיכים להקציף עד שהתערובת מלבינה. מוסיפים לאט לאט את הקמח עם אבקת האפייה, כך שייבלע בתערובת ולא ייצור גושים.

2. בקערה נקייה מקציפים את החלבונים עם קורט מלח במהירות גבוהה, עד שנוצר מעין מרנג רך.

3 מקפלים בעזרת לקקן את התערובת הנוזלית לתוך תערובת החלבונים. נזהרים שהקרם לא יישבר.

4 משמנים תבנית לסברינות בספריי, וממלאים בבלילה עד כשלושת רבעי מגובה התבנית. אופים ב-160 מעלות כ-25 דקות.

5 הרטטוי: חותכים את כל הירקות קטן מאוד (ברנואז'). מקפיצים בסיר רחב ומוסיפים את כל התבלינים.

6 מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שכל הירקות מגירים נוזלים ומתקבל מעין רוטב, כחצי שעה. מסננים, ושומרים את הרוטב בקערה נפרדת מהירקות.

7 הדג: שוטפים היטב את הפטרוזיליה, חולטים במים רותחים דקה אחת ומעבירים לקערה עם מי קרח.

8 טוחנים את הפטרוזיליה בבלנדר עם כמה קוביות קרח, מלח לפי הטעם ושמן זית.  מסננים דרך בד גזה.

9 מתבלים את הדג משני הצדדים במלח ופלפל ומטגנים בשמן הפטרוזיליה שהכנו כשהעור פונה למטה, כ-3 דקות. במהלך הטיגון מרטיבים גם את החלק העליון בשמן. הופכים ומטגנים דקה נוספת.

10 קרם גבינות: מערבבים בקערה מסקרפונה, גבינה לבנה ואגוזי מלך ומתבלים במלח, פלפל לבן, מיץ לימון ואבקת שום. מערבבים היטב ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר כמו לקצפת.

11 עגבניות מקורמלות: מחממים את הסוכר במחבת ליצירת קרמל. נועצים עגבניות שרי על קיסמים ועוטפים בקרמל בזהירות. מניחים בצד.

12 הרכבת המנה: מוציאים את הסברינות מהתבנית ומרטיבים ברוטב של הרטטוי. ממלאים את המרכז של כל סברינה בירקות של הרטטוי, ומעל מסדרים חתיכות מהדג. זולפים עוד קצת מרוטב הרטטוי. מזלפים את קרם הגבינות כמו קצפת, ומניחים עגבנייה בקצה כמו דובדבן.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.