לשון עם תפוחי אדמה בשמיר וחמאה
אנחנו יודעים, לשון זה לא לכל אחד, ולשון טלה על אחת כמה וכמה, אבל עזבו את זה – אנחנו בכלל נרגשים מתפוחי האדמה עם השמיר, שמשגרים אותנו ישירות לדודה רוסיה
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
ללשון
4 לשונות טלה
3 כפות שמן זית
2 גזרים, קלופים ופרוסים לטבעות גדולות
כרישה אחת (החלק הלבן בלבד), שטופה היטב ופרוסה לטבעות גדולות
2 גבעולי סלרי, שטופים היטב וחתוכים לחתיכות של כ-3 ס"מ
חצי צרור שמיר, קצוץ
4 שיני שום
מלח גס
פלפל שחור
לתפוחי האדמה
3 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות של 2-3 ס"מ
50 גרם חמאה
חצי צרור שמיר, קצוץ דק (אך לא מדי, בערך חצי ס"מ)
מלח
פלפל שחור
לחזרת הקלאסית
חצי שורש חזרת, מגורר
חצי סלק חי, מגורר
חי סלק מבושל, מגורר
2 כפות חומץ רגיל
כף מיץ לימון
כפית סוכר לבן
מלח
פלפל שחור
לחזרת הלבנה
חצי שורש חזרת, מגורר
חצי גביע שמנת חמוצה
כף מיונז
כפית מיץ לימון
מלח
פלפל לבן
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר לחץ את הירקות עם השמיר ושיני השום. מוסיפים את הלשונות ומטגנים קלות. מוספים מלח גס ופלפל שחור ומכסים במים.
2 מביאים לרתיחה, וסוגרים את סיר הלחץ (במצב לחץ גבוה) לכשעה. מומלץ לפתוח לאחר כ-50 דקות לבחינת מצב הרכות של הלשונות - הן צריכות להיות רכות מספיק אך לא רכות מדי, ועדיין קצת צמיגיות.
3 תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים, אבל לא יותר מדי. מוציאים ומניחים בצד.
4 חזרת קלאסית: מערבבים את כל המרכיבים ומאזנים את הטעמים. החזרת צריכה להתקבל חריפה, חמוצה ומתוקה.
5 חזרת לבנה: מערבבים את כל המרכיבים.
6 הרכבת המנה: מקלפים את הלשונות המבושלות ומסירים חלקים שנראים מיותרים. חוצים כל לשון לשתיים לאורכה.
7 מקפיצים את תפוחי האדמה המבושלים בחמאה ושמיר. מתבלים.
8 מסדרים בצלחת לשונות טלה, שני סוגי חזרת ותפוחי אדמה.