אורז עם סלמון, צלפים, שמיר ופטרוזיליה
או כמו שאנחנו קוראים למנה הזאת: הפיתוי של אייל שני. רוטב צלפים עם טעם דומיננטי שמצטרף לקוביות סלמון עדינות, וקרם אנשובי שחיבים לאמץ ומתבשל יחד עם אורז, כל אלה ביחד מרכיבים מנה מקורית, מפתיעה ומצויינת
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
כוס אורז בסמטי
300 גרם פילה סלמון נקי מעור
לקרם אנשובי:
חצי כוס שמנת מתוקה
2-3 דגי אנשובי
לרוטב צלפים:
1/3 כוס פטרוזיליה
1/3 כוס שמיר
1 כף צלפים שטופים במים
4 דגי אנשובי
כף חרדל דיז'ון
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה:
1 בסיר קטן על חום נמוך מחממים את השמנת המתוקה עם האנשובי ל-20 דקות תוך כדי ערבוב עד שהאנשובי מתפרק.
2 מעבירים את מרכיבי רוטב הצלפים (חוץ מהשמן) למעבד מזון וטוחנים היטב. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה. הרוטב מלוח מאוד, אבל זה בסדר – אחר כך מערבבים אותו עם האורז שיאזן את המליחות.
3 חותכים את הסלמון לקוביות קטנות. מורחים כף מהרוטב על הקוביות ומניחים אותן על נייר פרגמנט ל-10 דקות. מעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-5 דקות בלבד. הסלמון צריך להיות על גבול המוכן.
4 מכינים את האורז בסיר עם 2.5 כוסות מים ומבשלים עם מכסה סגור עד שהמים כמעט נעלמים והאורז מוכן.
5 מוסיפים את קרם האנשובי לאורז ומערבבים. מכסים וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 10 דקות.
6 אחרי שהאורז מוכן, מוסיפים אליו את הסלמון ואת הרוטב הירוק, מערבבים היטב ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.