דג בלחם
כשכבר חשבנו שוורסיות על חריימה לא יכולות להפתיע אותנו, באה הגרסה שעוטפת דג בלחם ומגישה את הרוטב בנפרד. רב רושם וטעים-טעים-טעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ללחם:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
כפית מלח
4 כפות שמן
1 ביצה
2 כפות סוכר
650 מ"ל מים
להברשה – ביצה טרופה ושומשום
לדג:
דג לברק שלם ונקי
לרוטב בצד:
חצי כוס שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות פפריקה חריפה
מעט קימל
מעט כמון
מלח
פלפל שחור
1 רסק עגבניות (קטן)
כפית מיץ לימון
מים
ראש שום טרי, כתוש
אופן ההכנה:
1 מערבבים כל החומרים היבשים ללחם בקערה. מוסיפים ביצה, שמן ומים בזילוף.
2 לשים במשך 10 דקות בערך, ומתפיחים עד להכפלת נפח.
3 לקראת סוף ההתפחה, אופים את הדג כשבע דקות (זהירות שלא יתייבש).
4 מרדדים את הבצק לעלה בגודל המתאים לעטיפת הדג.
5 מניחים את הדג על הבצק המרודד, עוטפים אותו ומוציאים מהצדדים עודפי בצק.
6 מורחים ביצה מלמעלה ומפזרים שומשום. אופים ב-180 מעלות עד שהלחם מוכן וזהוב (20-30 דקות).
7 בזמן שהדג בתנור מכינים את רוטב החריימה: שמים את השמן בסיר על אש נמוכה ומוסיפים את כל התבלינים. מטגנים קלות ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים עד שנוצרות בועות של רתיחה קלה.
8 מוסיפים את מיץ הלימון ואת המים ומערבבים.
9 מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-45 דקות.
10 מניחים את הלחם על צלחת הגשה גדולה, פותחים מול עיני האורחים ומגישים עם הרוטב בצד.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.