צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף
דג בים של אש
המתכון של מתן חליבה ממאסטר שף בהשראת המנה המיתולוגית של אייל שני: מוסר ים שלם צלוי עם לימון, ירקות בתנור ועגבניות ביין לבן וחמאה. מרווה שרופה תשלים את התמונה ואת הטעם
מתן חליבה | מאסטר שף
| פורסם 27/11/16
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
דג מוסר שלם
2 גזרים, חתוכים לאורכם
2 קישואים, חתוכים לאורכם
300 גרם עגבניות שרי, חצויות
300 גרם עגבניות רגילות, חתוכות לפלחים
10 גרם יין לבן
100 גרם חמאה
עלי תימין
מלח
פלפל שחור
לימון, פרוס
מרווה
אופן ההכנה:
1 מלהיטים מחבת פסים, ממליחים את כל הירקות וצורבים אותם.
2 מעבירים את כל העגבניות לסיר עם יין לבן וחמאה ומתבלים בתימין, מלח ופלפל.
3 מחממים תנור ל-300 מעלות, חורצים את הדג וממלאים אותו בפרוסות לימון. צולים את הדג 15-20 דקות.
4 הרכבת המנה: מעבירים לצלחת הגשה את תערובת העגבניות, מעליה מסדרים את הירקות הקלויים ועליהם מניחים את הדג.
5 ממליחים, ושורפים מרווה מעל הדג בעזרת ברנר.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים