אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, שידורי קשת

מטפייה - כרובית עם יוגורט מבושל בציר טלה

חשבתם שראיתם את כל המתכונים לכרובית מטוגנת? הנה אחד שלא פגשתם: כרובית פריכה ומטוגנת ברוטב חם של יוגורט, על אורז עם בשר טלה מפורק

נאדיה עויד | מאסטר שף | פורסם 07/12/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 1.1 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לציר:

2 כפות שמן

5 צלעות טלה

1 בצל פרוס

2 עלי דפנה

2 גרגירי הל שלמים

3 פלפל אנגלי שלמים

חצי כפית פלפל שחור גרוס

1 ניצן ציפורן יבש

קורט משיה (קליפת אגוז מוסקט)

לכרובית:

500 מ"ל יוגורט

כף עלי נענע טריים קצוצים או כפית נענע יבשה

2 שיני שום כתושות

שמן לטיגון עמוק

1 כרובית גדולה

קורט אגוז מוסקט

קורט הל

קורט פלפל שחור

להגשה:

2 כוסות אורז מוכן

עלים מ-2 ענפי טימין

חופן צנוברים קלויים

פטרוזיליה, נענע או כוסברה קצוצים (לפי מה שאוהבים)

אופן ההכנה:

1 מכינים את ציר הבשר: מחממים בסיר (אפשר לחץ) את השמן וצולים את צלעות הטלה והבצל עד השחמה קלה. מוספים את התבלינים ומטגנים עוד כ-2 דקות. מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים עם מכסה כחצי שעה בסיר לחץ או שעה וחצי בסיר רגיל, עד שהבשר רך ומתפרק מהעצם. מסננים לקבלת ציר נקי ושומרים את הבשר בצד.

2 טורפים את היוגורט היטב בעזרת מטרפה ומעבירים לסיר. מביאים לרתיחה. אחרי שהיוגורט רתח, מוסיפים חצי כוס מהציר המוכן ומערבבים היטב. מוסיפים את השום והנענע, מבשלים עוד כדקה ומכבים את האש.

3 מחממים שמן לטיגון עמוק. מפרקים את הכרובים לפרחים, שוטפים היטב ומטגנים בשמן החם עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.

4 מוסיפים את הכרובית המטוגנת ליוגורט יחד עם אגוז המוסקט, ההל והפלפל השחור ומבשלים כמה דקות.

5 מפרקים את בשר הצלעות ששמרנו מהציר ומערבבים עם האורז המוכן. מוסיפים צנוברים קלויים וטימין ומחממים בסיר קטן.

6 מגישים את המנה: במרכז הצלחת מניחים את הכרובית והיוגורט ומסביבה מסדרים ערמות של אורז. מקשטים בירוקים שאוהבים.