מטפייה - כרובית עם יוגורט מבושל בציר טלה
חשבתם שראיתם את כל המתכונים לכרובית מטוגנת? הנה אחד שלא פגשתם: כרובית פריכה ומטוגנת ברוטב חם של יוגורט, על אורז עם בשר טלה מפורק
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (3 מנות):
לציר:
2 כפות שמן
5 צלעות טלה
1 בצל פרוס
2 עלי דפנה
2 גרגירי הל שלמים
3 פלפל אנגלי שלמים
חצי כפית פלפל שחור גרוס
1 ניצן ציפורן יבש
קורט משיה (קליפת אגוז מוסקט)
לכרובית:
500 מ"ל יוגורט
כף עלי נענע טריים קצוצים או כפית נענע יבשה
2 שיני שום כתושות
שמן לטיגון עמוק
1 כרובית גדולה
קורט אגוז מוסקט
קורט הל
קורט פלפל שחור
להגשה:
2 כוסות אורז מוכן
עלים מ-2 ענפי טימין
חופן צנוברים קלויים
פטרוזיליה, נענע או כוסברה קצוצים (לפי מה שאוהבים)
אופן ההכנה:
1 מכינים את ציר הבשר: מחממים בסיר (אפשר לחץ) את השמן וצולים את צלעות הטלה והבצל עד השחמה קלה. מוספים את התבלינים ומטגנים עוד כ-2 דקות. מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים עם מכסה כחצי שעה בסיר לחץ או שעה וחצי בסיר רגיל, עד שהבשר רך ומתפרק מהעצם. מסננים לקבלת ציר נקי ושומרים את הבשר בצד.
2 טורפים את היוגורט היטב בעזרת מטרפה ומעבירים לסיר. מביאים לרתיחה. אחרי שהיוגורט רתח, מוסיפים חצי כוס מהציר המוכן ומערבבים היטב. מוסיפים את השום והנענע, מבשלים עוד כדקה ומכבים את האש.
3 מחממים שמן לטיגון עמוק. מפרקים את הכרובים לפרחים, שוטפים היטב ומטגנים בשמן החם עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
4 מוסיפים את הכרובית המטוגנת ליוגורט יחד עם אגוז המוסקט, ההל והפלפל השחור ומבשלים כמה דקות.
5 מפרקים את בשר הצלעות ששמרנו מהציר ומערבבים עם האורז המוכן. מוסיפים צנוברים קלויים וטימין ומחממים בסיר קטן.
6 מגישים את המנה: במרכז הצלחת מניחים את הכרובית והיוגורט ומסביבה מסדרים ערמות של אורז. מקשטים בירוקים שאוהבים.