סביצ'ה טונה חובק עולם
מתן חליבה רוצה לצאת איתכם למסע מסביב לעולם. מה אתם צריכים בשביל זה? נתח טונה אדומה, כמה תפוחי אדמה, ועוד כמה מצרכים שמתערבבים להם יחד לצלחת שנעה בין דרום אמריקה לאסיה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לקרם תפוחי האדמה:
2 תפוחי אדמה מסוג ראטה
3-4 כפות מיץ יוזו (אם אין, אפשר מיץ לימון סחוט טרי)
כפית סוכר
100 מ"ל שמנת מתוקה
לאננס המקורמל:
1 אננס קטן
2-3 כפות סוכר
לנאצ'וס:
160 גרם קמח תירס לטורטיות
חצי כוס (120 מ"ל) מים
מלח
שמן לטיגון עמוק
לסביצ'ה:
200 גרם טונה אדומה, טרייה
רבע אננס, טרי
1 פלפל צ'ילי
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
כף שמן שומשום
מלח
1 לימון
אופן ההכנה:
1 מכינים את קרם תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה בסיר קטן עם מים כחצי שעה עד לריכוך.
2 טוחנים את תפוחי האדמה לפירה בבלנדר או במעבד מזון. מוסיפים את היוזו, הסוכר והשמנת, ומערבבים עד לקבלת לקרם. טועמים ומתקנים תיבול.
3 מכינים את האננס המקורמל: פורסים פרוסות של אננס, מפזרים מעליהן מעט סוכר ומקרמלים בעזרת ברנר.
4 מכינים את הנאצ'וס: שמים את קמח התירס בקערה, מוסיפים את המים ולשים עד לקבלת בצק רך.
5 מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי של 1 ס"מ. מטגנים בשמן עמוק בטמפרטורה של 180 מעלות עד להזהבה.
6 חותכים את הטונה לקוביות גדולות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ ומניחים בצד.
7 חותכים את האננס לקוביות, וקוצצים דק את הצ'ילי, הכוסברה והנענע.
8 להגשה: מערבבים את הצ'ילי, הכוסברה, הדג, קוביות האננס, הנענע, ושמן השומשום. מתבלים במלח ומיץ לימון לפי הטעם. שמים את הסביצ'ה מעל הקרם, ומעליו שמים את הנאצו'ס. מניחים בצד הסביצ'ה את פרוסות האננס המקורמל ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.