אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

מוסקה יוונית

אם מוסקה היא אוכל מנחם נהדר, המוסקה של חגית גילגל היא המאכל המנחם המושלם - כי יש לה את היתרון שהיא לא משאירה אחריה את הבחילה המוכרת של עודף שומן. חוץ מזה יש הכל: חצילים, תפודים, בשר ובשמל

חגית גילגל | מאסטר שף | פורסם 23/06/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.1 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 תפוחי אדמה

2 חצילים ארוכים

מלח

פלפל שחור

צרור תימין

צרור רוזמרין

שמן זית

בצל, קצוץ

מעט אגוז מוסקט

מעט קינמון

כפית אורגנו

מעט ציפורן טחון

חצי קילו בקר טחון

כוס יין לבן

לבשמל:

50 גרם חמאה

50 גרם קמח

מעט אגוז מוסקט

מעט פלפל לבן

375 מ"ל חלב

50 גרם פרמזן מגוררת

2 חלמוני ביצה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות ומתבלים במלח ופלפל שחור. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים שמן זית, כמה גבעולי תימין ומעט רוזמרין ואופים 20 דקות.

3 פורסים את החצילים לפרוסות של חצי ס"מ ועושים אותו הדבר.

4 מספיגים שאריות שמן מתפוחי האדמה והחצילים.

5 מטגנים בסיר בינוני את הבצל במעט מאוד שמן זית. כשהוא מזהיב מוסיפים אגוז מוסקט, קינמון, אורגנו, ציפורן, מלח ופלפל ומערבבים במשך כדקה.

6 מוסיפים את הבקר הטחון ומטגנים עד שהוא מתקרמל. מוסיפים את היין ומניחים לו להתאדות.

7 מכינים בשמל: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח, אגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן. מוסיפים בהדרגה את החלב, כל פעם קצת, ומערבבים עד שהוא נטמע. לא מפסיקים לערבב.

8 כשהרוטב מסמיך מוסיפים את הפרמזן והחלמונים ומערבבים מהר היטב. מסירים מהאש.

9 מוסיפים חצי מהבשמל לבשר הבקר ומערבבים.

10 מרכיבים את המוסקה: שכבה תחתונה תפוחי אדמה, עליהם שכבת חצילים, עליהם שכבת בשר, עוד שכבת חציל ועוד שכבת בשר, עוד שכבת חציל ולסיום בשמל.

11. אופים 30-45 דקות, עד שזהוב. 

* המתכון יספיק ל-3-4 תבניות אישיות בקוטר 8 ס"מ.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.