אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מאסטר שף

אביקס קון אספינקה (תבשיל שעועית עם תרד)

תבשיל ביתי נהדר עם טעמים מובהקים של תרד, שעועית, עגבניות ולימון, אבל סוד קסמו האמיתי הוא בכלל בצלעות כבש שומניות שמתבשלות ביחד איתו - וברגע האחרון יוצאות מהסיר ולא נכנסות לצלחת. לחם טוב בצד - חובה

יעקב אלגרנטי | מאסטר שף | פורסם 20/11/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

200 גרם שעועית יבשה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

2 צלעות כבש שומניות

3 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

בצל בינוני אחד, קצוץ

שתי שקיות (או שני חופנים) תרד טרי

4 עגבניות גדולות טריות

חצי לימון בינוני

אופן ההכנה:

1 משרים את השעועית בהרבה מים עם סודה לשתייה למשך הלילה.

2 מבשלים את השעועית בסיר לחץ 20 דקות, עד שהיא רכה לחלוטין.

3 מטגנים את הצלעות בסיר עם מעט משמן הזית, ממליחים ומפלפלים. בסיר נוסף מטגנים את הבצל ביתרת שמן הזית.

4 שוטפים היטב את התרד, קוצצים דק דק ומוסיפים עם הבצל המטוגן לסיר עם הצלעות.

5 חוצים וסוחטים את העגבניות כדי להיפטר מהזרעים והנוזלים, ומגררים בפומפייה. את הקליפות זורקים לפח.

6 מוסיפים את רסק העגבניות והשעועית המבושלת לסיר עם הצלעות. מוסיפים כוס מים, מלח ופלפל ומבשלים 25 דקות.

7 מורידים מהאש, מוציאים את הצלעות מהסיר ומוסיפים מיץ מחצי לימון. מגישים ללא הבשר (שתרם את הטעם שלו לתבשיל).

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים