אביקס קון אספינקה (תבשיל שעועית עם תרד)
תבשיל ביתי נהדר עם טעמים מובהקים של תרד, שעועית, עגבניות ולימון, אבל סוד קסמו האמיתי הוא בכלל בצלעות כבש שומניות שמתבשלות ביחד איתו - וברגע האחרון יוצאות מהסיר ולא נכנסות לצלחת. לחם טוב בצד - חובה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
200 גרם שעועית יבשה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
2 צלעות כבש שומניות
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
בצל בינוני אחד, קצוץ
שתי שקיות (או שני חופנים) תרד טרי
4 עגבניות גדולות טריות
חצי לימון בינוני
אופן ההכנה:
1 משרים את השעועית בהרבה מים עם סודה לשתייה למשך הלילה.
2 מבשלים את השעועית בסיר לחץ 20 דקות, עד שהיא רכה לחלוטין.
3 מטגנים את הצלעות בסיר עם מעט משמן הזית, ממליחים ומפלפלים. בסיר נוסף מטגנים את הבצל ביתרת שמן הזית.
4 שוטפים היטב את התרד, קוצצים דק דק ומוסיפים עם הבצל המטוגן לסיר עם הצלעות.
5 חוצים וסוחטים את העגבניות כדי להיפטר מהזרעים והנוזלים, ומגררים בפומפייה. את הקליפות זורקים לפח.
6 מוסיפים את רסק העגבניות והשעועית המבושלת לסיר עם הצלעות. מוסיפים כוס מים, מלח ופלפל ומבשלים 25 דקות.
7 מורידים מהאש, מוציאים את הצלעות מהסיר ומוסיפים מיץ מחצי לימון. מגישים ללא הבשר (שתרם את הטעם שלו לתבשיל).
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים