אוכל
תמונת AVI׃ mako

רביולי גבינות ברוטב חמאה ומרווה

רביולי ביתי במילוי תערובת גבינות, ברוטב עדין של חמאה ומרווה

אסף דר | מאסטר שף | פורסם 05/11/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לריקוטה:

חצי ליטר חלב

רבע כוס חומץ

נייר גבינה

לפסטה:

כוס קמח

ביצה גדולה

לתערובת הגבינה:

גבינת פרמזן

גבינת פרובולונה פיקנטה

גבינת פקורינו רומנו

לרוטב:

חמאה צהובה

4 עלים קצוצים של מרווה רפואית טרייה

מלח

אופן ההכנה:

1 ליצירת גבינת ריקוטה: מחממים את החלב עם החומץ. כשהחלב מתגבש והנוזל שקוף (70 מעלות בדיוק) מורידים מהאש, ומסננים עם נייר גבינה.

2 ליצירת הפסטה: מערבבים את הקמח והביצה ולשים מעט. מרדדים במכונת פסטה עד לקבלת עלי פסטה דקים (מספר 6 או 7).

3 להכנת המילוי: מערבבים לפי הטעם ריקוטה, פרמזן, פרובולונה ופקורינו.

4 חותכים שמונה ריבועים גדולים של פסטה. מניחים על 4 ריבועים מלית, ומכסים ב-4 הנותרים. יוצרים עם גב הסכין שתי תעלות בקצוות הרביולי, שיחזיקו את הגבינות בתוך הבצק, וחותכים את השארית.

5 מבשלים את הרביולי במים רותחים במשך כ-3 דקות, עד למצב אל-דנטה.

6 לרוטב: ממסים חמאה ומשחימים אותה עם המרווה הקצוצה ומעט מלח. כשהחמאה שחומה מעט מוסיפים ממי הפסטה, להסמכת הרוטב.

7 הגשה: מניחים שני רביולי על כל צלחת, ומוזגים כף רוטב על כל אחד מהרביולי.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!