קובות של הפאשה
את הקציצות האלה אתם באמת חייבים לנסות: קציצות בשר במילוי של מרציפן ואגוזים, ברוטב עשיר של אספרסו על מצע של אורז בסמטי. פיצוץ של טעמים ומרקמים שעושה שמח בפה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
2 כוסות אורז לבן בסמטי, שטוף ומסונן
שקית שקדים טחונים
2 כפות אבקת סוכר
מעט אספרסו
כפית-שתיים אמרטו
אגוזי מלך
2 חופנים של בשר בקר טחון
קמח אורז
הל
בהרט
כמון
פלפל שחור
מלח
3 מנות אספרסו - לרוטב
אופן ההכנה:
1 שוטפים את האורז, מסננים ומבשלים לפי ההוראות.
2 טוחנים במעבד מזון את השקדים, אבקת הסוכר, מעט אספרסו ואמרטו.
3 מכינים מהתערובת עיגולים קטנים וסוגרים את שני הקצוות באגוזי מלך.
4 טוחנים במעבד מזון את בשר הבקר עם קמח אורז ומוסיפים הל, בהרט, כמון, פלפל שחור ומלח. צריכה להתקבל עיסה אחידה שאפשר ליצור איתה קציצות.
5 משטחים את העיסה בעזרת הידיים ויוצרים כדורים קטנים ושטוחים, כמו פיתות קטנות.
6 ממלאים כל עיגול בכדור מתערובת השקדים, וסוגרים היטב בידיים רטובות. שומרים קצת מתערובת השקדים להמשך.
7 בסיר מטגנים את כדורי הבשר והשקדים במעט שמן עד להשחמה קלה.
8 מוסיפים לסיר אספרסו, חצי כוס מים ומעט מתערובת השקדים כדי להסמיך את הרוטב.
9 מבשלים כ-20 דקות ומגישים על האורז.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים