אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

קובות של הפאשה

את הקציצות האלה אתם באמת חייבים לנסות: קציצות בשר במילוי של מרציפן ואגוזים, ברוטב עשיר של אספרסו על מצע של אורז בסמטי. פיצוץ של טעמים ומרקמים שעושה שמח בפה

סופי פורת | מאסטר שף | פורסם 28/11/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.5 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 כוסות אורז לבן בסמטי, שטוף ומסונן

שקית שקדים טחונים

2 כפות אבקת סוכר

מעט אספרסו

כפית-שתיים אמרטו

אגוזי מלך

2 חופנים של בשר בקר טחון

קמח אורז

הל

בהרט

כמון

פלפל שחור

מלח

3 מנות אספרסו - לרוטב

אופן ההכנה:

1 שוטפים את האורז, מסננים ומבשלים לפי ההוראות.

2 טוחנים במעבד מזון את השקדים, אבקת הסוכר, מעט אספרסו ואמרטו.

3 מכינים מהתערובת עיגולים קטנים וסוגרים את שני הקצוות באגוזי מלך.

4 טוחנים במעבד מזון את בשר הבקר עם קמח אורז ומוסיפים הל, בהרט, כמון, פלפל שחור ומלח. צריכה להתקבל עיסה אחידה שאפשר ליצור איתה קציצות.

5 משטחים את העיסה בעזרת הידיים ויוצרים כדורים קטנים ושטוחים, כמו פיתות קטנות.

6 ממלאים כל עיגול בכדור מתערובת השקדים, וסוגרים היטב בידיים רטובות. שומרים קצת מתערובת השקדים להמשך.

7 בסיר מטגנים את כדורי הבשר והשקדים במעט שמן עד להשחמה קלה.

8 מוסיפים לסיר אספרסו, חצי כוס מים ומעט מתערובת השקדים כדי להסמיך את הרוטב.

9 מבשלים כ-20 דקות ומגישים על האורז.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים