אוכל
צילום׃ דניאל בר און

עוגיות מלוחות אתיופיות

מתחשק לכם משהו קריספי ועדין ליד הקפה? הכירו את ה- KUREBA, עוגיות חמאה אתיופיות עדינות מתובלות בהל בחצי שעה עבודה

מסרט וולדמיכאל | מאסטר שף | פורסם 26/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 94 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250 גרם חמאה

150 גרם קמח

1 ביצה

20 גרם סוכר

קורט הל טרי טחון

1/2 כפית מלח

2 כפות אבקת שקדים

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון מערבבים את כל החומרים מלבד ההל ואבקת השקדים עד להיווצרות בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.

2 מרדדים את הבצק, מפזרים מעט הל ומקפלים את הבצק. מרדדים שוב ומפזרים את אבקת השקדים ושוב מקפלים את הבצק. חשוב לא לעבד אותו יותר מדי. מרדדים את הבצק לעובי של 3 ס"מ וחותכים לריבועים בגודל של 3X5 ס"מ.

3 בעזרת מזלג חורצים קווים באמצע העוגייה. מכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות ל-18-20 דקות עד להזהבת הבצק.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים