צילום׃ דניאל בר און
עוגיות מלוחות אתיופיות
מתחשק לכם משהו קריספי ועדין ליד הקפה? הכירו את ה- KUREBA, עוגיות חמאה אתיופיות עדינות מתובלות בהל בחצי שעה עבודה
מסרט וולדמיכאל | מאסטר שף
| פורסם 26/02/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
250 גרם חמאה
150 גרם קמח
1 ביצה
20 גרם סוכר
קורט הל טרי טחון
1/2 כפית מלח
2 כפות אבקת שקדים
אופן ההכנה:
1 במעבד מזון מערבבים את כל החומרים מלבד ההל ואבקת השקדים עד להיווצרות בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.
2 מרדדים את הבצק, מפזרים מעט הל ומקפלים את הבצק. מרדדים שוב ומפזרים את אבקת השקדים ושוב מקפלים את הבצק. חשוב לא לעבד אותו יותר מדי. מרדדים את הבצק לעובי של 3 ס"מ וחותכים לריבועים בגודל של 3X5 ס"מ.
3 בעזרת מזלג חורצים קווים באמצע העוגייה. מכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות ל-18-20 דקות עד להזהבת הבצק.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים