אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

צלי כתף ברוטב יין לבן ובצל

מחפשים רעיון לתבשיל בבישול איטי, שמצריך ממש מעט עבודה ונותן תוצאה שהיא עונג שבת אמיתי? בואו תקבלו השראה מוונסה

ונסה אביטן | מאסטר שף | פורסם 09/09/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 142 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 קילו צלי כתף, פרוס לעובי של כס"מ וחצי

2 כוסות גדולות של יין לבן

3 כוסות מים

1 בצל, קצוץ

1 בצל שלם

3 שיני שום, קצוצות

עגבנייה, מקולפת וקצוצה

3 גבעולי סלרי, קצוצים

כפית כורכום

כפית אורגנו יבש

גבעול רוזמרין

שמן

מלח

פלפל שחור

שתי עצמות מח

3 תפוחי אדמה מסוג ראטה

3 לבבות ארטישוק

לאורז:

בצל, קצוץ

שמן לטיגון

2 כוסות אורז יסמין

מלח

פלפל שחור

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מבשלים במים וביין הלבן את הבצל הקצוץ, הבצל השלם, השום, העגבנייה, הסלרי, הכורכום, האורגנו והרוזמרין.

2 מחממים שמן במחבת וצולים את פרוסות הבשר עם מלח ופלפל, כמו סטייקים. מעבירים לסיר ומוסיפים את עצמות המח.

>> מתכונים לראש השנה

3 מקלפים את תפוחי האדמה ומוסיפים לסיר יחד עם הארטישוק, מלח ופלפל.

4 מטגנים את הבצל לאורז.

5 האורז: מכניסים לשקית קוקי את האורז, הבצל הקצוץ, מלח, פלפל ומים וסוגרים את השקית. מכניסים לסיר.

6 מחממים תנור ל-110 מעלות ומכניסים את הסיר לצלייה של 12 שעות.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.