צלי כתף ברוטב יין לבן ובצל
מחפשים רעיון לתבשיל בבישול איטי, שמצריך ממש מעט עבודה ונותן תוצאה שהיא עונג שבת אמיתי? בואו תקבלו השראה מוונסה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 קילו צלי כתף, פרוס לעובי של כס"מ וחצי
2 כוסות גדולות של יין לבן
3 כוסות מים
1 בצל, קצוץ
1 בצל שלם
3 שיני שום, קצוצות
עגבנייה, מקולפת וקצוצה
3 גבעולי סלרי, קצוצים
כפית כורכום
כפית אורגנו יבש
גבעול רוזמרין
שמן
מלח
פלפל שחור
שתי עצמות מח
3 תפוחי אדמה מסוג ראטה
3 לבבות ארטישוק
לאורז:
בצל, קצוץ
שמן לטיגון
2 כוסות אורז יסמין
מלח
פלפל שחור
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מבשלים במים וביין הלבן את הבצל הקצוץ, הבצל השלם, השום, העגבנייה, הסלרי, הכורכום, האורגנו והרוזמרין.
2 מחממים שמן במחבת וצולים את פרוסות הבשר עם מלח ופלפל, כמו סטייקים. מעבירים לסיר ומוסיפים את עצמות המח.
3 מקלפים את תפוחי האדמה ומוסיפים לסיר יחד עם הארטישוק, מלח ופלפל.
4 מטגנים את הבצל לאורז.
5 האורז: מכניסים לשקית קוקי את האורז, הבצל הקצוץ, מלח, פלפל ומים וסוגרים את השקית. מכניסים לסיר.
6 מחממים תנור ל-110 מעלות ומכניסים את הסיר לצלייה של 12 שעות.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.