אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

טארט בצל

גרסה קלילה של פאי בצל, כולל בצק בעבודת יד, בלי לוותר על אף טיפת טעם ועל פריכות נהדרת

גלעד מנשה | מאסטר שף | פורסם 04/01/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

קמח

חמאה

מים

1 כפית מלח

מיץ לימון

למילוי:

בצלי שאלוט

150 גרם סוכר

חצי כפית מלח גס

גרם וחצי פפריקה מעושנת

פלפל חריף טחון

1 כפית חומץ בלסמי

קוביות חמאה

תימין

גבינת סנט מור

אגוז מוסקט

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבלים קמח, חמאה, מים, מיץ לימון וכפית מלח בבלנדר. מעבירים למקרר לכרבע שעה.

2 מקרמלים סוכר, מוסיפים מלח גס, פפריקה מעושנת, בלסמי ופלפל חריף.

3.יוצקים את התערובת לתבנית טארט. על התערובת מסדרים את בצלי השאלוט ומעל מפזרים את קוביות החמאה.

4 אופים בתנור 20 דקות ב-200 מעלות.

5 מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים מעל הבצל תימין, מלח גס, גבינת סנט מור, פלפל שחור ואגוז מוסקט.

6 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים, מסדרים מעל הבצלים ומכניסים לעוד רבע שעה בתנור.מוציאים מהתנור, הופכים ומגישים.