צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12
טארט בצל
גרסה קלילה של פאי בצל, כולל בצק בעבודת יד, בלי לוותר על אף טיפת טעם ועל פריכות נהדרת
גלעד מנשה | מאסטר שף
| פורסם 04/01/21
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
קמח
חמאה
מים
1 כפית מלח
מיץ לימון
למילוי:
בצלי שאלוט
150 גרם סוכר
חצי כפית מלח גס
גרם וחצי פפריקה מעושנת
פלפל חריף טחון
1 כפית חומץ בלסמי
קוביות חמאה
תימין
גבינת סנט מור
אגוז מוסקט
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 הבצק: מערבלים קמח, חמאה, מים, מיץ לימון וכפית מלח בבלנדר. מעבירים למקרר לכרבע שעה.
2 מקרמלים סוכר, מוסיפים מלח גס, פפריקה מעושנת, בלסמי ופלפל חריף.
3.יוצקים את התערובת לתבנית טארט. על התערובת מסדרים את בצלי השאלוט ומעל מפזרים את קוביות החמאה.
4 אופים בתנור 20 דקות ב-200 מעלות.
5 מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים מעל הבצל תימין, מלח גס, גבינת סנט מור, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
6 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים, מסדרים מעל הבצלים ומכניסים לעוד רבע שעה בתנור.מוציאים מהתנור, הופכים ומגישים.