אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

בורקס מים במילוי תרד - סו בוריק

מנה טבעונית נהדרת על הטווח שבין לזניה לבורקס, ובטעמים שבין טורקיה לאיטליה

קרן וולוביקוב | מאסטר שף | פורסם 13/02/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 234 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

חצי ק"ג קמח

כוס וחצי מים

כפית מלח

חצי ליטר שמן

למלית:

1 ק"ג תרד

200 גרם גבינת פטה טבעונית

למטבל ירוק חריף:

1 פלפל חריף

2 שיני שום

צרור כוסברה

כמה עלי נענע

שליש כוס שמן זית

מלח, פלפל לפי הטעם

למטבל עגבניות שרי:

200 גרם עגבניות שרי

חצי כפית סוכר

1 כף שמן זית

מעט עלי מרווה מיובשים

אופן ההכנה:

1 לשים את הקמח, המים והמלח לבצק אחיד ומחלקים ל-12 כדורים. מניחים בתבנית עמוקה עם שמן למנוחה כחצי שעה.

2 קוצצים את עלי התרד ואת הפטה, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל.

3 משמנים תבנית פיירקס עמוקה ומכינים סיר עם מים רותחים ומעט מלח. פותחים כדור בצק אחד לעלה דק ומניחים בתחתית התבנית (לא מבושל). פותחים עלה נוסף ומבשלים במים הרותחים 10 שניות. מוציאים ומניחים על הדף הקודם.

4 מבשלים עלה נוסף, מניחים על העלה המבושל ומעליו מניחים שכבה של מלית התרד. מכסים שוב בכמה שכבות של בצק מבושל, עוד שכבת תרד ועוד שכבות של בצק מבושל. את עלה האחרון פותחים ומניחים מעל הכל כמו הראשון, לא מבושל.

5 אופים ב-180 מעלות כ-40 דקות.

6 טוחנים גס את חומרי המטבלים במעבד מזון ושומרים במקרר עד ההגשה.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.