צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
ריזוטו פטריות
ריזוטו מפנק עם יין לבן ופטריות שמפיניון ושימאג'י, שמתבשל לאט לאט עם ציר ירקות. את כל האהבה שתשקיעו בריזוטו שלכם - ירגישו אחר בטעמים המופלאים של המנה
הילה צוויג | מאסטר שף
| פורסם 22/06/15
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
750 מ"ל ציר ירקות
300 גרם ריזוטו
חמאה
פטריות שמפיניון ושימג'י
כרישה
גזר מגורר
חצי צ'ילי ירוק
בצל סגול
מעט שמנת מתוקה
יין לבן
אגוז מוסקט
פפריקה חריפה
פלפל שחור גרוס
מלח
עירית - אופציונלי
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הירקות בחמאה ומעט שמן זית, עד להתרככות של הבצלים.
2 מוסיפים את האורז ומצפים אותו בחמאה. כאשר הוא נדבק לסיר מוסיפים יין לבן. לאחר שהיין הלבן נספג באורז מוסיפים כף אחרי כף של ציר, עד שהאורז כמעט רך.
3 מוסיפים מעט שמנת ואגוז מוסקט, מערבבים וסוגרים את הסיר. מסירים מהאש, מחכים 3-4 דקות ומגישים מיד. אפשר להוסיף עירית קצוצה, אם אוהבים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.