אוכל
יח``צ׃ ינאי יחיאל

שקשוקה חצילים בליווי לחמניות ספינג'

שקשוקה חריפה עם חצילים, מוגשת עם לחמניות מתוקות וטעימות

ויקי ג'אן | מאסטר שף | פורסם 30/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לשקשוקה:

1 חציל

4 שיני שום

2 פלפלים חריפים אדומים

1 פלפל ירוק חריף

3 עגבניות תמר

3 כפות רסק עגבניות

4 כפות עגבניות מרוסקות

מלח ופלפל

פפריקה מתוקה

מים

4 ביצים

לספינג':

1 קילו קמח

1 קוביית שמרים

1 כפית מלח

1/2 כוס סוכר

800 מ"ל מים

אופן ההכנה:

1 חותכים את כל הירקות לקוביות ומניחים בסיר. מדליקים את האש ומאדים אותם כמה דקות על אש קטנה. מוסיפים שמן זית, מגבירים את האש ומבשלים כמה דקות. כשהירקות מתחילים להתרכך, מוסיפים 3 כפות רסק ו-4 כפות עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחצי כוס מים רותחים. מערבבים ומביאים לרתיחה. כשהתערובת רותחת, שוברים פנימה 4 ביצים, סוגרים את הסיר ומבשלים עד שהביצים מוכנות.

2 לספינג': מערבבים את כל חומרי הספינג' ולשים לתערובת אחידה ודביקה. מניחים להתפחה במשך 40 דקות. לאחר זמן זה נותנים אגרוף לבצק, מורידים את הנפח ומתפיחים למשך 20 דקות נוספות.

3 קורצים מהבצק עיגולי בצק ומטגנים בשמן עמוק, עד שמזהיב משני הצדדים. מגישים את השקשוקה בליווי כדורי הספינג'.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!