דג ופיתה מטוגנת עם טאבולה וטחינה
אצל פרח בבית מגישים דג מטוגן עם פיתה ביתית מטוגנת גם היא – ואחרי שראינו כמה השופטים מתמוגגים מהשילוב הזה, אנחנו חושבים שננסה גם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לטאבולה:
4 גבעולים של בצל ירוק
חצי צרור נענע
צרור פטרוזיליה
2 עגבניות גדולות או 3 בינוניות
שמן זית בנדיבות
כף-שתיים מיץ לימון
2 כפות גדולות בורגול אדום דק (אפשר להשרות אותו מראש במיץ עגבנייה ומלח או להוסיף ישירות לתערובת)
מלח
לדג:
דג אדמונית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית חצי כוס קמח
שמן לטיגון עמוק
לטחינה:
חצי כוס טחינה גולמית
מים קרים
כף מיץ לימון
מלח
לפיתה המטוגנת:
2 כוסות קמח
כף שמרים
כף סוכר
חצי כפית מלח
כוס מים
אופן ההכנה:
1 הטאבולה: קוצצים דק את הירקות ומערבבים עם שמן הזית, הלימון והבורגול הדק. ממליחים.
2 הדג: מתבלים את הדג במלח, פלפל ומעט שמן זית ומקמחים. מטגנים בשמן עמוק.
3 הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם מים קרים, מיץ לימון ומלח עד לקבלת מרקם נוח לזילוף. מאזנים טעמים (הטחינה לא צריכה להיות חמוצה, הטאבולה החמוץ יאזן את הטעמים).
4 לפיתה: מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את המים לאט לאט תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק. משאירים בצד למנוחה של 10 דקות.
5 מחממים מחבת גדולה.
6 מרדדים את הבצק לפיתה דקה מאוד ומניחים בזהירות על המחבת החמה. מסובבים את הפיתה בידיים, הופכים לצד שני וחוזרים על הפעולה.
7 מטגנים את הפיתה בשמן עמוק עד הזהבה.
8 מגישים את הדג יחד עם הפיתה המטוגנת, הטאבולה והטחינה.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.