אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

דג ופיתה מטוגנת עם טאבולה וטחינה

אצל פרח בבית מגישים דג מטוגן עם פיתה ביתית מטוגנת גם היא – ואחרי שראינו כמה השופטים מתמוגגים מהשילוב הזה, אנחנו חושבים שננסה גם

פרח רסלאן | מאסטר שף | פורסם 04/09/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לטאבולה:

4 גבעולים של בצל ירוק

חצי צרור נענע

צרור פטרוזיליה

2 עגבניות גדולות או 3 בינוניות

שמן זית בנדיבות

כף-שתיים מיץ לימון

2 כפות גדולות בורגול אדום דק (אפשר להשרות אותו מראש במיץ עגבנייה ומלח או להוסיף ישירות לתערובת)

מלח

לדג:

דג אדמונית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

שמן זית חצי כוס קמח

שמן לטיגון עמוק

לטחינה:

חצי כוס טחינה גולמית

מים קרים

כף מיץ לימון

מלח

לפיתה המטוגנת:

2 כוסות קמח

כף שמרים

כף סוכר

חצי כפית מלח

כוס מים

אופן ההכנה:

1 הטאבולה: קוצצים דק את הירקות ומערבבים עם שמן הזית, הלימון והבורגול הדק. ממליחים.

2 הדג: מתבלים את הדג במלח, פלפל ומעט שמן זית ומקמחים. מטגנים בשמן עמוק.

3 הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם מים קרים, מיץ לימון ומלח עד לקבלת מרקם נוח לזילוף. מאזנים טעמים (הטחינה לא צריכה להיות חמוצה, הטאבולה החמוץ יאזן את הטעמים).

4 לפיתה: מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את המים לאט לאט תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק. משאירים בצד למנוחה של 10 דקות.

5 מחממים מחבת גדולה.

6 מרדדים את הבצק לפיתה דקה מאוד ומניחים בזהירות על המחבת החמה. מסובבים את הפיתה בידיים, הופכים לצד שני וחוזרים על הפעולה.

7 מטגנים את הפיתה בשמן עמוק עד הזהבה.

8 מגישים את הדג יחד עם הפיתה המטוגנת, הטאבולה והטחינה.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.