כרעיים בעשבי תיבול לצד פלפלים ממולאים ונתחי לחם מרוקאי
טוב, אז העוף מדהים אבל לצידו מחכה לכם חגיגה שלמה: לחם מרוקאי, עגבניות תמר ופלפלים מלאים בפירה דלעת משגע
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
לעוף
2 כרעיים
רבע כוס שמן זית
פלפל גרוס
מלח
כף סוכר
מעט עירית
מעט תימין
לפירה הדלעת
2 דלעות חתוכות לקוביות
שמן זית
מרוות אננס
מלח
5 פלפלים קטנים מרוקנים ומוכנים למילוי
לבצק
1/2 ק"ג קמח
3 כפות סוכר
4 כפות שמן
ביצה
כפית מלח
כף שמרים יבשים
1 וחצי כוסות מים חמימים
לרוטב העגבניות
3 עגבניות תמר
שמן זית
מלח
מעט עלי בזיליקום
כף פסטו
3 שיני שום
לרוטב עשבי התיבול
חופן כוסברה טרייה קצוצה
2 גבעולי סלרי קצוץ
חופן עירית שומית קצוצה
מלח
פלפל
כפית סוכר
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
העוף:
1 מערבבים את מרכיבי העוף.
2 אופים בתנור על 200 מעלות עד שהכרעיים מזהיבות.
פירה הדלעת:
1 מבשלים את קוביות הדלעת במים רותחים עד לריכוך.
2 מועכים ומתבלים בשמן, מרוות אננס ומלח.
3 ממלאים את הפלפלים בפירה.
4 צולים על גריל עד לקלייה.
הבצק:
1 מערבבים את מרכיבי הבצק בקערה.
2 לשים את הבצק ומניחים להתפחה של כשעה. מוצאים אוויר ומתפיחים שוב.
3 אופים בתנור על 200 מעלות עד להזהבה.
רוטב העגבניות:
1 צולים את העגבניות, קולפים ומתבלים בשמן זית, מלח, בזיליקום פסטו ושום.
2 מרסקים לעיסה ושומרים במקום חם ומכוסה.
רוטב עשבי התיבול:
מערבבים את מרכיבי רוטב עשבי התיבול בקערה, מכסים ומחממים בתנור על חום מינימלי.