אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

אורז מתובל עם שקדים ואגוזים

אם קצת נמאס לכם מאורז לבן, תסמכו על נאדיה ממאסטר שף שתכין אורז מיוחד עם המון תבלינים וכמה סוגי אגוזים, שילך טוב עם כל מנה עיקרית

נאדיה עויד | מאסטר שף | פורסם 10/01/18 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

מים חמים להשריה

2 כפות שמן

2 כוסות אורז בסמטי

1 עלה דפנה

3 מחטי ציפורן

כפית אגוז מוסקט

כפית מלח

2 מאשייה

4 תרמילי היל

1 מקל קינמון

4 כוסות מים

חופן שקדים

חופן פיסטוק

חופן קשיו

חופן צנוברים

אופן ההכנה:

1 ממלאים קערה במים חמים ומשרים בהם את האורז ל-10 דקות. מסננים את האורז מהמים.

2 טוחנים יחד את כל התבלינים לאבקה.

3 מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים בו את האורז והתבלינים הטחונים דקה או שתיים.

4 מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן.

5 בינתיים, קולים את כל סוגי האגוזים על מחבת יבשה וחמה, כל סוג בנפרד (כי כל אחד צריך זמן קלייה אחר).

6 מגישים את האורז ומפזרים את כל סוגי האגוזים מעליו.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.