דג מטוגן עם סלט שעועית ירוקה
מנה ביתית פשוטה וכיפית, של דג בורי עם תוספת ירוקה מלאה בריאות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לדג:
2 חתיכות פילה בורי
רבע כוס שמן, לטיגון
מלח
פלפל שחור
לשעועית הירוקה:
200 גרם שעועית ירוקה
רבע צרור כוסברה
כמה עלים של פטרוזיליה
5 עלי נענע
שני ענפי שמיר
חצי פלפל ירוק טרי
2 בצלי שאלוט
1 שן שום
מיץ מחצי ליים
כמה גרגירים של זרעי כוסברה
מלח
פלפל שחור
קליפה מגוררת מחצי ליים
אופן ההכנה:
1 הדגים: ממליחים הדגים ומטגנים על הצד של העור במשך כ-6 דקות. הופכים ומטגנים שתי דקות נוספות (אפשר להעשיר את השמן בעשבי תיבול).
2 השעועית: מבשלים את השעועית במים רותחים 3 דקות ומעבירים למי קרח ל-5 דקות. מסננים.
3 קוצצים דק את הירוקים, השעועית, בצלי השאלוט והשום.
4 מערבבים הכל יחד, מוסיפים את מיץ הליים ומתבלים. מועכים מעט את כל התערובת, ומגררים מעל את קליפת הליים.
5 הגשה: מניחים את הדג המטוגן על צלחת כשהעור כלפי מעלה, ומגישים את הסלט בצלוחית נפרדת.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.