אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף, שידורי קשת

רביולי במילוי מוח עגל, שקדי טלה ואשכי הודו

שני דברים צריך כשעושים רביולי: בצק טוב, ומילוי טוב. כאן הרביולי עשויים בעבודת יד עם מילוי עשיר, מפנק וטעים בטירוף של מוח עגל, שקדי טלה ואשכי הודו, וכל זה מוקפץ בצ'ילי ושמן זית

רחלי קדוש | מאסטר שף | פורסם 17/06/15 
  • זמן עבודהשעה ושלושת רבעי
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

לרביולי:

2 כוסות קמח דורום או קמח לפסטה

10 חלמונים

קורט מלח

3 כפות שמן זית

למילוי:

1/2 קילו מוח, נקי מגידים וחלוט במים עם לימון, פרוס לרצועות בגודל של 3-5 ס"מ

1/2 קילו שקדי טלה טריים, נקיים מקליפה, חלוטים במים עם לימון ופרוסים לרצועות בעובי ס"מ

1/2 קילו אשכי הודו

צרור כוסברה, קצוצה עבה

כוס קמח

גמבה אדומה, חתוכה לרצועות דקות

ראש שום, קלוף

2 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות

3 פלפלים חריפים יבשים, שטופים היטב וקרועים לחצי

3 פלפלים מתוקים יבשים, שטופים היטב וקרועים לחצי

2 פלפלי צ'ילי טריים

רבע כוס שמן קנולה

ליטר ציר עוף

1/2 כפית סוכר

מלח

פלפל לבן

כמון טחון טרי

פפריקה מרוקאית מתוקה

אופן ההכנה:

1 אופן הכנת בצק הרביולי: מניחים במעבד מזון את הקמח, המלח, החלמונים והשמן. מעבדים עד שנוצר בצק נוח לעבודה. מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר לפחות לחצי שעה.

2 אופן הכנת המוח, השקדים והאשכים: מטגנים בסיר את הגמבה, מחצית משיני השום והפלפלים היבשים (חריף ומתוק). מכסים את הסיר ומאדים כ-5 דקות.

3 מוסיפים את קוביות העגבנייה והסוכר, מערבבים היטב ומכסים את הסיר לעוד 5 דקות.

4 מוסיפים את הכוסברה, את ציר העוף והתבלינים, וממתינים לרתיחה שלאחריה מוסיפים את אשכי ההודו.

5 בינתיים מקמחים את שקדי הטלה ומטגנים אותם בשמן זית. אחרי הטיגון מעבירים אותם ישיר לסיר. את המוח מוסיפים בסוף.

6 מבשלים את התבשיל לא יותר מרבע שעה על אש קטנה, תוך ערבוב.

7 מוציאים מהסיר את חתיכות הגמבה ומרסקים במעבד מזון. מחזירים את הגמבה המרוסקת לרוטב שבסיר.

8 מוציאים לצד לקירור: 6 חתיכות מוח, 6 חתיכות שקדי טלה, 6 אשכים.

9 אופן הכנת הרביולי: מרתיחים סיר עם מים ומלח. מקמחים משטחי עבודה ומערוך טוב.

10 חותכים את בצק הרביולי ל-4 חתיכות. מרדדים את הבצק דק ככל שניתן וקורצים עיגולים בעזרת קורצן.

11 ממלאים כל עיגול בחתיכה אחת של שקד, חתיכה אחת של מוח וחתיכה אחת של אשך הודו. חשוב שהבשר יהיה קר וללא רוטב. מניחים עיגול נוסף של רביולי מעל עיגול הבצק עם הבשר ומהדקים בעזרת מזלג בקצוות.

12 מבשלים את הרביולי בנגלות כ-4 דקות במים הרותחים מוציאים ומזלפים במעט שמן זית.

13 לפני ההגשה: חותכים צ'ילי טרי לעיגולים אלכסוניים, חותכים 2 שיני שום לרצועות. מקפיצים אותם במחבת עם שמן זית ומוסיפים אליהם את הרביולי לטיגון קל של כדקה מכל צד.

14 ההגשה: מניחים רוטב בקערה עמוקה, מעליו את הרביולי ומעליו – עוד רוטב.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.