אוכל
צילום׃ דניאל בר און, מאסטר שף

אורז קון לצ'ה עם סילאן ושזיף שחור

אורז קון לצ'ה, או פשוט - אורז עם חלב, הוא אחד התענוגות האהובים עלינו, וכבר הבנו שכדי שהפודינג העדין הזה יצליח צריך מתכון מדויק, אז הנה: פודינג אורז שמתבשל פעמיים בחלב וקינמון, מוגש עם סילאן ועוד הפתעו

רחל בן אלול | מאסטר שף | פורסם 26/07/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפודינג:

30 גרם חמאה

1 כוס אורז לריזוטו

2 כוסות חלב

2 כוסות מים

4 כפות חלב מרוכז

מקל קינמון אחד

1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו (או כף תמצית וניל)

גרידת לימון מלימון אחד

כף סוכר

להגשה:

מעט סילאן

חצי כפית קינמון טחון

שזיף שחור, מגולען וחתוך לקוביות

אופן ההכנה:

1 שמים חמאה בסיר בינוני מעל להבה גבוהה. ממיסים את החמאה ונותנים לה להפוך מעט שחומה. מוסיפים את האורז, מטגנים אותו מעט בחמאה, מוסיפים כוס מהחלב ואת המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דקות, עד שהאורז התרכך אבל לא לגמרי.

2 בסיר נוסף, מביאים את כוס החלב הנוספת ואת החלב מרוכז לרתיחה ביחד עם מקל הקינמון, הוניל, וקליפת הלימון. מכבים את הלהבה ושומרים בצד עד לשלב הבא.

3 מסננים את האורז, מוסיפים אותו לסיר עם חלב המתובל (מוציאים את מקל הוניל לפני הוספת האורז) ומבשלים עוד כ-20 דקות על אש נמוכה, עד שהאורז התרכך לחלוטין.מוסיפים כף סוכר ובוחשים היטב (יש מספיק מתיקות מהחלב המרוכז).

4 הגשה: מעבירים את דייסת האורז לצלחות. מפזרים מעל שזיף שחור קצוץ ועוד פירות שאוהבים. מעל הכל שמים סילאן. עוד פירות שיתאימו למנה: אננס, אפרסק, ענבים, בננה, תפוח, תותים, קלמנטינה או תפוז.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.