אוכל
צילום׃ solucionfotografica, Istock

פירוגי קרטופלנה

כיסוני בצק נימוחים במילוי קטיפתי של תפוחי אדמה וגבינת פטה

| מאסטר שף | פורסם 04/04/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק

2 כוסות קמח מנופה

2 חלמון

1/4 כוס מים

1/2 כפית מלח

למילוי

3 תפוחי אדמה בינונים (עדיף אדומים)

מלח ופלפל לפי הטעם

1 בצל קטן

50 גרם גבינת פטה

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך.

2 קוצצים את הבצל ומעבירים לטיגון במחבת עד קצת אחרי הזהבה.

3 מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים ביד או במיקסר עם וו גיטרה.

4 מגרדים את גבינת הפטה.

5 מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים את הבצל והגבינה ומערבבים.

6 מרדדים את הבצק לעובי 1/2 סנטימטר וחורצים עיגולים.

7 ממלאים את העיגולים במלית ומכניסים למים רותחים.

8 מחכים שהכיסונים יצופו, סוגרים את מכסה הסיר ומבשלים במשך 3 דקות.

9 מסננים את המים ומגישים עם שמנת לבישול.