צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12
דג קונפי
מינימום עבודה, מקסימום טעם: מנה ראשונה נפלאה בעדינותה וקלה להכנה – רק הקפידו על אש קטנה
שני אוחנה | מאסטר שף
| פורסם 27/12/20
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 יחידות פילה פלמידה לבנה, ללא עור
מלח
1 ליטר שמן זית
4 שיני שום
3 גבעולי טרגון
2 יחידות לימון פרסי
2 עלי דפנה
1 כוכב אניס
5 גרגירי פלפל אנגלי
4 עגבניות שרי
1 גזר חתוך גס
אופן ההכנה:
1 כ-30 דקות לפני ההכנה מתבלים את דגים במלח מכל הצדדים ומניחים במקרר.
2 שמים בסיר את שאר המרכיבים, מוסיפים את נתחי הפלמידה ומוודאים שהם מכוסים לחלוטין בשמן.
3 מבשלים על הלהבה הנמוכה ביותר כשעה. חשוב להקפיד שהשמן לא יגיע לרתיחה והטמפרטורה בסיר לא תעלה על 65 מעלות.
4 מצננים מעט ומגישים.