אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

גורמה סבזי

במתכון הזה יש כך כך הרבה ירוקים - שפע של פטרוזיליה, כוסברה, סלרי וגם שמיר - שכמעט שכחנו שמדובר בתבשיל בשר נהדר שמגיע היישר מהמטבח הפרסי, כולל הניחוח הממכר של הלימונים. הרבה זמן על האש, מעט עבודה

דיאנה רחמני | מאסטר שף | פורסם 07/11/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 130 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילו בשר שריר, חתוך לקוביות

2 צרורות פטרוזיליה

צרור כוסברה

צרור שמיר

כרפס (סלרי)

בצל לבן גדול

מעט שמן, לטיגון

3 שיני שום, קצוצות

מלח

פלפל שחור

כמון

כורכום

3 לימונים פרסיים

חצי כוס שעועית אדומה, ששרתה לילה במים

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את כל עשבי התיבול, וקוצצים.

2 קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עם מעט שמן. מוסיפים את השום ומערבבים.

3 מוסיפים לסיר את הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד שהוא משנה את צבעו. מתבלים.

4 מוסיפים לסיר מים ואת הלימונים הפרסיים.

5 שוטפים היטב את השעועית האדומה ומוסיפים למרק שבסיר.

6 מבשלים כשעתיים, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומבשלים עוד כחצי שעה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים