צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
גורמה סבזי
במתכון הזה יש כך כך הרבה ירוקים - שפע של פטרוזיליה, כוסברה, סלרי וגם שמיר - שכמעט שכחנו שמדובר בתבשיל בשר נהדר שמגיע היישר מהמטבח הפרסי, כולל הניחוח הממכר של הלימונים. הרבה זמן על האש, מעט עבודה
דיאנה רחמני | מאסטר שף
| פורסם 07/11/16
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
חצי קילו בשר שריר, חתוך לקוביות
2 צרורות פטרוזיליה
צרור כוסברה
צרור שמיר
כרפס (סלרי)
בצל לבן גדול
מעט שמן, לטיגון
3 שיני שום, קצוצות
מלח
פלפל שחור
כמון
כורכום
3 לימונים פרסיים
חצי כוס שעועית אדומה, ששרתה לילה במים
אופן ההכנה:
1 שוטפים היטב את כל עשבי התיבול, וקוצצים.
2 קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עם מעט שמן. מוסיפים את השום ומערבבים.
3 מוסיפים לסיר את הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד שהוא משנה את צבעו. מתבלים.
4 מוסיפים לסיר מים ואת הלימונים הפרסיים.
5 שוטפים היטב את השעועית האדומה ומוסיפים למרק שבסיר.
6 מבשלים כשעתיים, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומבשלים עוד כחצי שעה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים