קרוט מיט פלצלעך
גרסה עדינה ומנחמת של כרוב ואטריות - וזו בדיוק העונה לנסות אותה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לסלט מלפפונים:
2 מלפפונים
1 כף מלח
חופן שמיר
2 כפות חומץ
2 כפיות סוכר
לקרוט:
חצי כרוב
50 גרם חמאה
כף שמן זית
3 כפות סוכר
חופן זרעי קימל
מלח
פלפל שחור
לנוקדלי:
שלושת רבעי כוס מים
1 כפית מלח
2 כוסות קמח
3 ביצים
אופן ההכנה:
1 קוצצים את המלפפונים, מוסיפים מלח ומניחים בצד כ-15 דקות להגרת נוזלים. סוחטים היטב ובזהירות שלא יישברו, מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומניחים בצנצנת במקרר.
2 מגררים או קוצצים דק את הכרוב. מניחים בקערה, ממליחים בכף מלח ומניחים להגרת נוזלים כחצי שעה. סוחטים, ושומרים קצת מהנוזלים בצד.
3 מחממים בסוטז' את החמאה ושמן הזית. מוסיפים את הסוכר, מקרמלים עד שהוא מקבל צבע חום ואז מוסיפים את הכרוב ומעט מהנוזלים ששמרנו, ונותנים לכל להתקרמל ולהתאדות.
4 מכינים את העיסה לנוקדלי: מערבבים את כל החומרים במטרפה עד שהעיסה חלקה וסמיכה. על סיר מים חמים מניחים פומפייה שטוחה או מכשיר לבצקניות ומעבירים דרכם את העיסה. הנוקדלי מוכנים כשהם צפים (בתוך 3 דקות בערך).
5 מוסיפים לסוטז' של הכרוב כמה זרעי קימל ואת הנוקדלי, מטגנים יחד ומגישים בליווי סלט המלפפונים וקרם פרש.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.