מאפה קוקוס ושוקולד לבן בסגנון באונטי
גרסה מחודשת ומשודרגת של חטיף הקוקוס באונטי. הפעם עם הפתעה נהדרת של שוקולד שלבן
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
250 גרם קמח
10 גרם שמרים טריים
50 גרם סוכר
2.5 גרם מלח
1 ביצה
80 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 מ"ל חלב קוקוס
למילוי:
250 מ"ל חלב
150 גרם סוכר
40 גרם חמאה
200 גרם פתיתי קוקוס
50 גרם שוקולד לבן או חלב, קצוץ
לסירופ סוכר:
1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1 ביצה טרופה
מעט מים
אופן ההכנה:
1 הבצק: מנפים קמח לתוך קערה, מפוררים שמרים ומערבבים היטב. מוסיפים סוכר, מלח, ביצה וחמאה ומתחילים ללוש ידנית. מוסיפים בהדרגה חלב קוקוס עד להיווצרות בצק רך ומעט דביק. מניחים בצד להתפחה למשך שעה (אם יש זמן, עדיף לילה במקרר).
2 המילוי: מרתיחים חלב וסוכר עד להמסת הסוכר. מורידים מהאש, מוסיפים חמאה וקוקוס ומערבבים היטב, מצננים מעט ומעבירים למקרר לקירור מלא.
3 ההרכבה: לאחר התפיחה לשים מעט את הבצק ומרדדים למלבן בגודל 18X30 ס"מ ובעובי כ-3 מ"מ. מורחים את המילוי בעדינות על הבצק המרודד ומפזרים את השוקולד הקצוץ. מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות של 6-8 ס"מ. מערבבים ביצה עם כף מים ומורחים על הבצק. אופים ב-180 מעלות עד הזהבה (25-35 דקות).
4 סירופ הסוכר: בסיר מבשלים את המים והסוכר על להבה נמוכה במשך חמש דקות. בתום האפייה מוציאים מהתנור ויוצקים את הסירופ מיד.*מבוסס על מתכון של ארז קומרובסקי
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים