אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

פולנטה עם איקרת ירקות וסטייק סינטה

מנה מקורית, עשירה בטעמים ובצבע: פולנטה צהובה ועדינה, מעליה פלפלים אדומים, חצילים סגולים ופרוסות סינטה שנצרבו על מחבת לוהטת. תכינו עוד, אנשים יבקשו תוספת

לנה שוורצמן | מאסטר שף | פורסם 05/07/15 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפולנטה:

250 גרם קמח תירס לפולנטה (אינסטנט)

ליטר חלב

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

עלים מגבעול טימין

מלח ופלפל שחור גרוס

קורט אגוז מוסקט טחון

50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

2-4 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת

לאיקרת ירקות:

1/4 כוס שמן

2 חציל גדול

4 פלפלים בצבעים שונים

3 גזרים, קלופים ומגוררים

צ׳ילי אדום שלם

2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות בגודל בינוני

4 שיני שום, פרוסות

כף פפריקה מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כפות רסק עגבניות

כף סוכר

לסטייק:

4 סטייקים מנתח סינטה, במשקל 300 גרם כל אחד

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן רגיל

אופן ההכנה:

1 להכנת הפולנטה: מביאים לרתיחה את החלב והשמנת בסיר קטן. שופכים פנימה באיטיות ותוך כדי ערבוב את קמח התירס. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבחוש על אש קטנה בערך 3 דקות, עד שמסמיך. מכסים, משאירים עוד 20 דקות על אש קטנה ואז בוחשים פנימה את החמאה והפרמז'ן.

2 מכינים את איקרת הירקות: קולים את החצילים והפלפלים (גם את החריף) על אש גלויה או בתנור חם (220 מעלות) עד שקליפתם השחירה מכל הכיוונים והם רכים לחלוטין. את החצילים קולפים ומעבירים למסננת ל-5 דקות, את הפלפלים שמים בקופסה סגורה ואחרי 5 דקות קולפים. את הפלפל החריף קולפים עם כפפות שלא יבערו לכם הידיים.

3 חותכים את החצילים והפלפלים הקלויים לקוביות גסות. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את קוביות הבצל והגזר המגורר ומטגנים 10 דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד הזהבה קלה. מוסיפים את קוביות הפלפל והחציל, מטגנים היטב 2 דקות נוספות. מוסיפים את פרוסות השום ואת שאר המרכיבים ביחד עם רבע כוס מים. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים בערך 30 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

4 לסטייקים: מחממים מחבת פסים עד שהיא לוהטת. ממליחים ומפלפלים את הסינטה היטב, ומשמנים קלות בשמן.

5 מניחים את הסטייקים במחבת (אם היא קטנה אז 2 בכל פעם) וצורבים היטב משני הצדדים (2-3 דקות לצד) עד שהם מגיעים לדרגת עשייה מדיום רייר (56 מעלות אם משתמשים במדחום לבשר, וזה מה שכדאי שתעשו). נותנים לסטייקים מנוחה של 3 דקות ואז פורסים דק.

6 להגשה: מניחים על כל צלחת מהפולנטה, מעל שמים מהאיקרה ומעל הכל את פרוסות הסטייק. 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים