צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", קשת
תבשיל מוח חריף
כמה פשוט - ככה טעים: תבשיל של מוח ברוטב חריף שכיף לנגב עם חלה של שבת
אלעד דהן | מאסטר שף
| פורסם 23/11/17
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
3-4 גבמה אדומה
צרור כוסברה
1 ראש שום
חופן פלפל חריף יבש
1 קילו מוח עגל נקי
2 כפיות כורכום
4 כפות פפריקה מתוקה
כוס שמן
2 כפיות מלח
כפית וחצי כמון
אופן ההכנה:
1 פורסים את הגמבות לרצועות ומניחים בתחתית סיר בשכבה אחת.
2 קוצצים גס את הכוסברה ומפזרים מעל הגמבה בסיר.
3 מפרקים את ראש השום, מקלפים את השיניים ומפזרים בסיר.
4 מפזרים בסיר את הפלפלים החריפים היבשים.
5 חותכים את המוח לפרוסות בגודל של 1-2 ס"מ ומסדרים בשכבה אחת בסיר.
6 ממלאים את הסיר במים עד לגובה המוח ומביאים לרתיחה.
7 מוסיפים 2 כפיות כורכום ומביאים לרתיחה נוספת.
8 מערבבים בצד את הפפריקה עם השמן ושופכים בתנועה מעגלית לסיר. מביאים לרתיחה נוספת ומידי פעם מנערים את הסיר לערבוב הנוזלים.
9 מוסיפים את המלח והכמון, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות עד שעה, עד שהרוטב מצומצם לחלוטין.