מוח עגל
יש לכם את אחד המתכונים הכי קלאסים מהמטבח הצפון אפריקאי: מוח עם המון פלפלים, חלקם חריפים, פפריקה וכורכום, ובגדול - מנה שדורשת חלה אימתנית כדי לנגב איתה את כל היופי הזה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
1 ק"ג מוח עגל, מנוקה
חצי כוס שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
10 שיני שום, פרוסות דק
1 פלפל חריף אדום, מנוקה מהזרעים ופרוס דק
1 פלפל חריף ירוק, מנוקה מהזרעים ופרוס דק
1 צרור כוסברה, קצוצה גס
חצי כף כורכום
חצי כף מלח
אופן ההכנה:
1 מביאים סיר עם מים לרתיחה. מוסיפים את המוח (ניתן בשלב זה להוסיף גם כפית כורכום) ומבשלים כ-10 דקות, עד שהמוח מתקשה מעט.
2 מוציאים את המוח, נותנים לו להתקרר מעט ופורסים אותו לפרוסות בעובי של 2 ס"מ.
3 בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן. מוסיפים את הפפריקה והשום ומטגנים יחד מספר שניות. מוסיפים את הפלפלים והכוסברה, ומתבלים במלח וכורכום.
4 מטגנים יחד כ-2-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב (למנוע את שריפת הפפריקה).
5 מניחים את המוח על הרוטב ומוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה, עד שהמוח מבושל לחלוטין ונימוח. טועמים ומתקנים את תיבול הרוטב.
6 מגישים את המוח עם רוטב בנדיבות. ניתן לעטר בעוד קצת כוסברה קצוצה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.