אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

כבד עוף בקארי אדום תאילנדי

איך מעירים חלקי פנים לחגיגה של ניחוחות אסייתיים? בדיוק ככה!

עדי ויינברג | מאסטר שף | פורסם 14/02/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכבד העוף:

כוס אורז עגול

4-3 יחידות כבד עוף

3-2 גבעולי בצל ירוק

4-3 פלחי אננס טרי

5-4 פטריות שימג׳י

לרוטב::

שמן קוקוס

2 בצלצלי שאלוט

2 שיני שום

2 גבעולי למון גראס כתושים

3 ס"מ ג'ינג'ר טרי

4 יחידות ג'ינג'ר כבוש  

כחצי פלפל צ'ילי אדום (תלוי בחריפות שרוצים)

כף וחצי משחת קארי אדום

פחית קרם קוקוס

כ-200 גרם דלעת

4-3 פטריות מסוגים שונים

1 זוקיני

חצי בטטה

4 עלי כפיר ליים

כף שמן שומשום

כף רוטב דגים 

3 כפות סויה 

כף חמאת בוטנים

להגשה:

1 ליים (קליפה מגורדת ומיץ)

אופן ההכנה:

1 משרים אורז עגול במים 15 דקות, מסננים, שמים שמן בסיר ומוסיפים את האורז ומבשלים לפי הוראות היצרן.

2 רוטב קארי אדום וקרם קוקוס: שמים בסיר כף וחצי שמן קוקוס ומטגנים טיגון קל בצלי שאלוט, למון גראס, שום, שני סוגי ג'ינג'ר כבוש וצ'ילי. מוסיפים קארי אדום ומעט מקרם הקוקוס ופותחים את המשחה.

3 חותכים גס את הירקות ומוסיפים לסיר. מוסיפים כפיר ליים, את שאר קרם הקוקוס, סויה, שמן שומשום, רוטב דגים וחמאת בוטנים. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. מבשלים 20-15 דקות וסוגרים את האש.

4 לכבד עוף: מפרידים את הפטריות, חותכים את האננס לרצועות ואת הבצל למקטעים. מטגנים בשמן את הפטריות, מוסיפים אננס ובצל ירוק ומוציאים למסננת.

5 מטגנים את הכבד ומוסיפים לו שמן שומשום וסויה. מוסיפים את הירקות המטוגנים ומערבבים קצת.

6 מרכיבים: מניחים רינג על מחבת ומסדרים בו את האורז. מעבירים לאש קטנה ומטגנים עד שהתחתית נעשית קריספית. מוסיפים סויה ושמן שומשום.

7 מסננים את הרוטב מהירקות. מניחים על צלחת את הרוטב, באמצע הצלחת מניחים את האורז, מעל מניחים את הכבד. מגרדים ליים מעל ומוסיפים מעט מיץ מליים. מוזגים מעל הכל מעט שמן צ'ילי חריף.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.