זר הירקות של ונסה
אם מישהו היה שולח לנו כזה מין זר, עם ירקות שטופלו לאט וביסודיות, כל אחד בדיוק כמו שהכי מתאים לו, לא היה סוף להתרגשות שלנו
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפלפל:
1 פלפל שושקה
2 מטבעות גבינת עיזים, קצוצות
כף יוגורט עיזים
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים (החלק הירוק בלבד)
2 גבעולי שמיר, קצוצים
4 אגוזי מלך, קצוצים
כפית שמן זית
חצי כפית אבקת ג'ינג'ר
לכרישה:
2 כרישות, אחת שלמה ואחת קצוצה
2 כפות שמנת בישול
בצל קצוץ
שן שום קצוצה
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
30 גרם חמאה
לאספרגוס:
4 גבעולי אספרגוס
שמן זית
מלח
פלפל שחור
4 אגוזי מלך
שום
פטרוזיליה
מעט שמיר
פרמזן
לבייבי זוקיני:
בייבי זוקיני
פלפל שחור
שמן זית
בצל שאלוט, קצוץ
15 גרם פטרוזיליה קצוצה
חצי שן שום קצוצה
5 ענבים מקולפים וקצוצים
כף חומץ תפוחים
לטפנד:
3 פילטים של אנשובי
4 זיתי קלמטה, מגולענים
1 עגבנייה מיובשת
כף מסקרפונה
2 כפות יוגורט עיזים
פלפל שחור
מעט מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 הפלפל: קולים את פלפל השושקה היטב בתנור ומקלפים. פותחים אותו רק מצד אחד ומוציאים את הגרעינים.
2 מערבבים בקערה גבינת עיזים ויוגורט עזים, בצל ירוק, שמיר, אגוזי מלך, שמן זית ואבקת ג'ינג'ר. ממלאים את הפלפל.
3 הכרישה: מערבבים היטב את הכרישה הקצוצה, השמנת, הבצל, השום, התבלינים והחמאה.
4 מבשלים 4 עלים מהכרישה השלמה במי מלח. מוציאים, מסדרים את התערובת ומגלגלים כמו סושי. עוטפים בניילון נצמד.
5 האספרגוס: מקלפים את האספרגוס ומטגנים דקה בשמן זית עם מלח ופלפל.
6 בינתיים טוחנים בבלנדר אגוזי מלך, שום, פטרוזיליה, קצת שמיר ופרמזן עד שנוצרת אבקה.
7 מגלגלים את האספרגוס באבקה ומחזירים לטיגון לדקה נוספת.
8 בייבי זוקיני: חותכים בייבי זוקיני לשניים, מתבלים ומטגנים משני הצדדים 2 דקות בשמן זית.
9 מערבבים את השאלוט, הפטרוזיליה, השום, הענבים, 3 כפות שמן זית, חומץ התפוחים, מלח ופלפל. משרים את הזוקיני עד ההגשה.
10 הטפנד: טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים עד לקבלת קרם.
11 מצלחתים: מורחים את רוטב הטפנד ומסדרים את הירקות כמו זר.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.