אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

זר הירקות של ונסה

אם מישהו היה שולח לנו כזה מין זר, עם ירקות שטופלו לאט וביסודיות, כל אחד בדיוק כמו שהכי מתאים לו, לא היה סוף להתרגשות שלנו

ונסה אביטן | מאסטר שף | פורסם 02/09/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפלפל:

1 פלפל שושקה

2 מטבעות גבינת עיזים, קצוצות

כף יוגורט עיזים

2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים (החלק הירוק בלבד)

2 גבעולי שמיר, קצוצים

4 אגוזי מלך, קצוצים

כפית שמן זית

חצי כפית אבקת ג'ינג'ר

לכרישה:

2 כרישות, אחת שלמה ואחת קצוצה

2 כפות שמנת בישול

בצל קצוץ

שן שום קצוצה

מלח

פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

30 גרם חמאה

לאספרגוס:

4 גבעולי אספרגוס

שמן זית

מלח

פלפל שחור

4 אגוזי מלך

שום

פטרוזיליה

מעט שמיר

פרמזן

לבייבי זוקיני:

בייבי זוקיני

פלפל שחור

שמן זית

בצל שאלוט, קצוץ

15 גרם פטרוזיליה קצוצה

חצי שן שום קצוצה

5 ענבים מקולפים וקצוצים

כף חומץ תפוחים

לטפנד:

3 פילטים של אנשובי

4 זיתי קלמטה, מגולענים

1 עגבנייה מיובשת

כף מסקרפונה

2 כפות יוגורט עיזים

פלפל שחור

מעט מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 הפלפל: קולים את פלפל השושקה היטב בתנור ומקלפים. פותחים אותו רק מצד אחד ומוציאים את הגרעינים.

2 מערבבים בקערה גבינת עיזים ויוגורט עזים, בצל ירוק, שמיר, אגוזי מלך, שמן זית ואבקת ג'ינג'ר. ממלאים את הפלפל.

3 הכרישה: מערבבים היטב את הכרישה הקצוצה, השמנת, הבצל, השום, התבלינים והחמאה.

4 מבשלים 4 עלים מהכרישה השלמה במי מלח. מוציאים, מסדרים את התערובת ומגלגלים כמו סושי. עוטפים בניילון נצמד.

5 האספרגוס: מקלפים את האספרגוס ומטגנים דקה בשמן זית עם מלח ופלפל.

6 בינתיים טוחנים בבלנדר אגוזי מלך, שום, פטרוזיליה, קצת שמיר ופרמזן עד שנוצרת אבקה.

7 מגלגלים את האספרגוס באבקה ומחזירים לטיגון לדקה נוספת.

8 בייבי זוקיני: חותכים בייבי זוקיני לשניים, מתבלים ומטגנים משני הצדדים 2 דקות בשמן זית.

9 מערבבים את השאלוט, הפטרוזיליה, השום, הענבים, 3 כפות שמן זית, חומץ  התפוחים, מלח ופלפל. משרים את הזוקיני עד ההגשה.

10 הטפנד: טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים עד לקבלת קרם.

11 מצלחתים: מורחים את רוטב הטפנד ומסדרים את הירקות כמו זר.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.