קציצות בשר וכבש ברוטב עגבניות
קציצות בשר בקר ובשר כבש עם עגבניות מיובשות, שוחות ברוטב עגבניות עשיר ומוגשות עם אשכול עגבניות שרי מטוגנות בשמן עמוק. תענוג לעין וללשון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
לקציצות:
1 ק"ג בשר טחון
200 גרם שומן כבש
1-2 שיני שום, קצוצות
1 בצל, קצוץ
1 צרור כוסברה, קצוצה
קצת כמון
מלח ופלפל
מעט שמן
4-5 עגבניות מיובשות, קצוצות דק
לרוטב העגבניות:
3-4 עגבניות
1 בצל
3-4 שיני שום
1/2 כפית פפריקה
קצת כמון
מלח ופלפל
קמח
עלי כוסברה
להגשה:
אשכול עגבניות שרי, עם הגבעול
מעט מלח גס
חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הרוטב: מרסקים את העגבניות יחד עם הבצל (אפשר גם לחתוך אותם לקוביות).
2 קוצצים גס את השום ומטגנים אותו בסיר עם שמן. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה. מוסיפים חצי כפית פפריקה, קצת כמון, מלח ופלפל לפי הטעם.
3 מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם שומן הכבש, השום הקצוץ והבצל הקצוץ. מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ומערבבים.
4 יוצרים קציצות. מוסיפים לרוטב חצי כוס מים ושהרוטב רותח מוסיפים אליו את הקציצות. מבשלים על אש בינונית כחצי שעה עד 45 דקות.
* להגשה: מטגנים אשכול עגבניות שרי בשמן עמוק. מפזרים מעל מעט מלח גס וקצת חומץ בלסמי ומגישים עם הקציצות והרוטב.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!