שווארמה טחול
נתח מפתיע בתיבול קלאסי של שווארמה, עם סלט בצל בסומאק, יוגורט טחינה – וכל הטוב הזה על נאן דק ופריך
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לשווארמה:
200 גרם טחול טלה
שמן זית
כפית זרעי כוסברה
כף תבלין קארי
כפית כורכום
כפית כמון
200 גרם תרד (להקפצה בנפרד)
נאן:
חצי ק"ג קמח
כף סוכר
חצי כפית סודה לשתייה
כפית וחצי מלח
חצי שקית אבקת אפייה
250 גרם יוגורט
רבע כוס שמן זית
כוס חלב
סלט בצל וסומאק:
2 בצלים סגולים
צרור נענע קצוצה
צרור פטרוזיליה קצוצה
לימון שלם
כף סומאק
שמן זית
מלח, פלפל
יוגורטחינה:
חצי כוס טחינה
3 כפות יוגורט
חצי לימון
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1 שווארמה: קוצצים את הטחול לפיסות קטנות מאוד. מחממים שמן זית במחבת וכשהיא רותחת צורבים את הטחול כ-5 דקות. מוסיפים תבלינים ומערבבים עוד 5 דקות.
2 נאן: מערבבים קמח, סוכר, סודה לשתייה, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים יוגורט ושמן זית ומערבבים, ותוך כדי מוסיפים חלב עד שנוצר בצק גמיש ומעט דביק. מניחים לנוח ל-20 דקות.
3 לאחר שבצק הנאן נח מרדדים לצורת נאן ומניחים על מחבת חמה ללא שמן עד שמוכן משני הצדדים.
4 סלט בצל: חותכים בצל לפרוסות, מניחים במסננת, מפזרים כף מלח ומערבבים. מניחים במסננת ל-20 דקות. לאחר 20 דקות סוחטים עם הידיים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
5 מערבבים את הטחינה עם שאר המרכיבים לממרח חלק.
6 מקפיצים את התרד כמה דקות במחבת עם שמן זית ומלח גס.
7 מרכיבים: מניחים נאן על צלחת ומעל מפזרים מהשווארמה, תרד, בצל בסומק, כף יוגורטחינה ומעל הכל סוחטים מיץ מעגבנייה.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.