צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP
דג אינטיאס על מצע ירקות מבושלים
מתחשק לכם מנה של בית? גזרים ברוטב פיקנטי עם עלי מרווה, נתחי אינטיאס שטוגנו ובשביל הרענון, אפונה ופול חלוטים מלמעלה
שלמה שרף | מאסטר שף VIP
| פורסם 16/03/15
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לגזרים במשרה:
גזרים
מי מלח
שמן
חמאה
פלפל חריף
שום
לימון
פלפל גרוס
עלי מרווה
לאפונה והפול:
אפונה טרייה
פול
מים רותחים
מים קרים
לקישוט:
עלי זעתר
אופן ההכנה:
1 מקלפים את הגזרים וחותכים לפרוסות. משרים במי מלח, שמן, חמאה, פלפל חריף, שום, לימון, פלפל גרוס ועלי מרווה.
2 מערבבים הכל ומצמצמים. מעבירים לסיר חלק מהרוטב ומצמצמים. מכניסים את הגזרים ויתר הרוטב לתנור לריכוך למשך כחצי שעה.
3 מקלפים אפונה ופול ומכניסים לסיר עם מים רותחים ומלח, לאחר מכן מעבירים מיד לקערה עם מים קרים.
4 מעבירים על הדג שום שלם, מורחים שמן זית ומטגנים 10 דקות במחבת פסים על האש מכל הכיוונים. את הירקות מעבירים לצלחת, משני הצדדים מסדרים שתי חתיכות דג ומעל זה מוזגים את האפונה והפול עם הרוטב המצומצם. מפזרים עלי זעתר מלמעלה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.