אוכל
צילום׃ ilolab, ShutterStock

הצ'יפס הנהדר של איציק מ"מאסטר שף"

יש דרך להכין צ'יפס מושלם, ומאוד יכול להיות שאתם מכירים אותה (תפוח האדמה הנכון, טיגון כפול וזה) - אבל למצוא מטבל שיוגש איתו ויצליח לגרום לכם להרחיק את הקטשופ - זו כבר משימה רצינית. ואיציק עמד בה מדהים

איציק בטאשווילי | מאסטר שף | פורסם 22/01/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 224 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לצ'יפס:

1 קילו תפוחי אדמה לטיגון

שמן לטיגון עמוק

מלח

למטבל:

5 כפות מיונז

1 שן שום

מלח

פלפל שחור

3 פלפלי שיפקה כבושים

כף שמן זית

כף שמיר טרי

אופן ההכנה:

1 מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים למקלות בעובי של כסנטימטר.

2 מחממים שמן לטיגון עמוק תחת להבה בינונית. מטגנים את תפוחי האדמה כ-10 דקות, עד שהם מתרככים אבל לא משחימים. מוציאים לנייר סופג ומייבשים מהשמן. מעבירים לקירור במקרר.

3 מגבירים את הלהבה ומטגנים שוב את תפוחי האדמה, עד שהם מזהיבים יפה. מוציאים לנייר סופג וממליחים.

4 מכינים את המטבל: טוחנים יחד במעבד מזון את כל המרכיבים.

5 מגישים את הצ'יפס חם, לצד המטבל.

תפוחי האדמה לטיגון מגיעים בשקית אדומה. הם תפוחי אדמה מזן אדום, עם מרקם יותר יבש ופחות תכולת סוכר, ולכן מתאימים לטיגון. המרקם שלהם יותר מוצק ואין בהם הרבה נוזלים, שמפריעים בטיגון, ולכן הוא מיטגנים בצורה הטובה ביותר.