אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", שידורי קשת

פיתה סינייה

מנת הפיתה של יהוידע ניזרי היא כל מה שטוב, בפיתה אחת: חצילים רכים, בשר טחון עסיסי, תפוחי אדמה קריספיים ורוטב טעים במיוחד

יהוידע ניזרי | מאסטר שף | פורסם 22/10/17 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לחריף:

1 פלפל ירוק חריף

צרור כוסברה

3 שיני שום

מיץ מלימון אחד

מלח לפי הטעם

קורט כמון

לאיולי:

3 שיני שום

1 ביצה

2 כפות שמן

1 חלמון

מלח

קורט כורכום

קורט תערובת 5 תבלינים סינית

לטחינה:

צרור פטרוזליה

2 שיני שום

מיץ מלימון אחד

מלח

חצי כוס טחינה

חצי כוס מים קרים

לפיתה:

4 עגבניות

2 בצלים

2 חצילים גדולים

1 קילו תפוחי אדמה

שמן לטיגון עמוק

חסה עגולה להגשה

לבשר:

חצי קילו בשר טחון

1 ביצה

קורט תערובת 5 תבלינים סינים

חופן כוסברה קצוצה

מלח

פלפל

קורט כמון

אופן ההכנה:

1 מכינים את החריף: טונים במעבד מזון את כל מרכיבי החריף.

2 מכינים את האיולי: מערבבים יחד שום כתוש, ביצה ושמן. מוסיפים חלבון וטורפים היטב. מוסיפים מלח, כורכום ותערובת 5 התבלינים ומערבבים.

3 מכינים את הטחינה הירוקה: טוחנים יחד פטרוזליה, שום, לימון, מלח, טחינה ומים קרים.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 שמים בתבנית תנור עגבניות חתוכות לרבעים, בצלים חתוכים לרבעים וחצילים שלמים שחוררנו את הקליפה שלהם עם מזלג. אופים ב-180 מעלות שהם שהירקות משחימים.

6 מקלפים את החצילים ומגרדים את הבשר שלהם לקערה. מוסיפים שום, כוסברה, לימון, מלח ושמן זית ומערבבים.

7 מכינים את הצ'יפס: מחממים שמן עמוק לטיגון וחותכים את תפוחי האדמה לרצועות עם הקליפה. מטגנים אותם עד לריכוך אבל לא נותנים להם להזהיב. לפני ההגשה מטגנים שוב עד שהם זהובים ופריכים.

8 מכינים את הבשר: מערבבים את הבשר הטחון עם ביצה, תערובת 5 תבלינים, כוסברה קצוצה, מלח, פלפל וכמון. 

9 מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בצל קצוץ עד שהוא מתרכך. מוסיפים את תערובת הבשר ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו והופך מוכן.

10 מרכיבים את המנה: מניחים בפיתה עלי חסה עגולה, מורחים איולי וחריף. מוסיפים מעט מהבשר, עגבניות קלויות, חציל קלוי, בצל קלוי וטחינה. מפזרים מעל עלי כוסברה קצוצים.