פיתה סינייה
מנת הפיתה של יהוידע ניזרי היא כל מה שטוב, בפיתה אחת: חצילים רכים, בשר טחון עסיסי, תפוחי אדמה קריספיים ורוטב טעים במיוחד
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
לחריף:
1 פלפל ירוק חריף
צרור כוסברה
3 שיני שום
מיץ מלימון אחד
מלח לפי הטעם
קורט כמון
לאיולי:
3 שיני שום
1 ביצה
2 כפות שמן
1 חלמון
מלח
קורט כורכום
קורט תערובת 5 תבלינים סינית
לטחינה:
צרור פטרוזליה
2 שיני שום
מיץ מלימון אחד
מלח
חצי כוס טחינה
חצי כוס מים קרים
לפיתה:
4 עגבניות
2 בצלים
2 חצילים גדולים
1 קילו תפוחי אדמה
שמן לטיגון עמוק
חסה עגולה להגשה
לבשר:
חצי קילו בשר טחון
1 ביצה
קורט תערובת 5 תבלינים סינים
חופן כוסברה קצוצה
מלח
פלפל
קורט כמון
אופן ההכנה:
1 מכינים את החריף: טונים במעבד מזון את כל מרכיבי החריף.
2 מכינים את האיולי: מערבבים יחד שום כתוש, ביצה ושמן. מוסיפים חלבון וטורפים היטב. מוסיפים מלח, כורכום ותערובת 5 התבלינים ומערבבים.
3 מכינים את הטחינה הירוקה: טוחנים יחד פטרוזליה, שום, לימון, מלח, טחינה ומים קרים.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 שמים בתבנית תנור עגבניות חתוכות לרבעים, בצלים חתוכים לרבעים וחצילים שלמים שחוררנו את הקליפה שלהם עם מזלג. אופים ב-180 מעלות שהם שהירקות משחימים.
6 מקלפים את החצילים ומגרדים את הבשר שלהם לקערה. מוסיפים שום, כוסברה, לימון, מלח ושמן זית ומערבבים.
7 מכינים את הצ'יפס: מחממים שמן עמוק לטיגון וחותכים את תפוחי האדמה לרצועות עם הקליפה. מטגנים אותם עד לריכוך אבל לא נותנים להם להזהיב. לפני ההגשה מטגנים שוב עד שהם זהובים ופריכים.
8 מכינים את הבשר: מערבבים את הבשר הטחון עם ביצה, תערובת 5 תבלינים, כוסברה קצוצה, מלח, פלפל וכמון.
9 מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בצל קצוץ עד שהוא מתרכך. מוסיפים את תערובת הבשר ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו והופך מוכן.
10 מרכיבים את המנה: מניחים בפיתה עלי חסה עגולה, מורחים איולי וחריף. מוסיפים מעט מהבשר, עגבניות קלויות, חציל קלוי, בצל קלוי וטחינה. מפזרים מעל עלי כוסברה קצוצים.