אוכל

עלי גפן ובצלים ממולאים בסגנון בוכרי

כולם מכירים עלי גפן ובצלים ממולאים, אבל גרסה כזו, כמו שהבוכרים מכינים, עוד לא ראיתם. עם גרגירי חומוס, משמשים חמוצים ועוד המון שדרוגים מיוחדים, אלו הממולאים ששופטי מאסטר שף התאהבו בהם

אדי בבייב | מאסטר שף | פורסם 08/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

200 גרם עלי גפן טריים

6 בצלים לבנים

גרגירי חומוס

200 גרם עצמות עגל

200 גרם בשר טחון

100 גרם אורז עגול

20 גרם צ'ילי מתוק יבש

200 גרם משמש לא בשל חמוץ

20 כפות שמן קנולה

מלח

פלפל שחור גרוס

מים לבישול

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהכנת הממולאים: חולטים את עלי הגפן במים חמים כ-3 דקות ומצננים.

2 מכניסים את הבצלים, חוץ מאחד, לסיר מלא מים, מרתיחים ומבשילים עד שהבצלים מתרככים. מצננים בצד.

3 קוצצים את הבצל הנותר דק ומטגנים אותו בסיר עם 2 כפות שמן. מפזרים את גרגירי החומוס ומעל את עצמות העגל. מתבלים עם קורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס וצ'ילי מתוק יבש.

4 מערבבים את הבשר הטחון עם האורז.

לכל מתכוני הפרק

5 מפרידים את שכבות הבצלים שהתקררו.

6 ממלאים את עלי הגפן בכף מתערובת הבשר ומקפלים לצורת סיגר.

7 ממלאים גם את גלדי הבצל בתערובת הבשר וסוגרים את שתי הקצוות.

8 מסדרים את הממולאים בסיר ומוסיפים מים עד לגובה הממולאים. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה קלה.

9 מנמיכים את האש, מוסיפים את המשמש ומבשלים כשעתיים על אש נמוכה.