אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", קשת

משאט זהר- חביתת כרובית בפיתה מקמח מלא

תכירו את ה-משאט זהר, חביתת כרובית מהמטבח הערבי שתהפוך לארוחת הערב המושלמת שלכם. פה היא מוגשת בתוך פיתה ביתית מקמח מלא, וזה טעים ברמות

נאדיה עויד | מאסטר שף | פורסם 06/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לפיתות:

חצי קילו קמח

כפית שמרית

חצי כפית סוכר

כפית מלח

מים לפי הצורך

למילוי:

1 כרובית גדולה

2 יחידות בצל ירוק

צרור נענע

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

2 שיני שום

6 ביצים

2 כפות קמח או עמילן

מלח

פלפל אנגלי

כמון

פלפל שחור

חופן פיסטוק קצוץ 

לרוטב הירוק:

1 פלפל ירוק חריף

מיץ מ-2 לימונים

צרור נענע

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

1 בצל בינוני

שמן זית לפי הצורך

2 כפות פיסטוק חלבי

מלח

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפיתה: מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק חלק ורך. מניחים בצד להתפחה כחצי שעה.

2 מחממים תנור ל-250 מעלות

3 מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, ומרדדים במערוך או בידיים לצורת פיתה. אופים בתנור עד שהן משחימות.

4 מכינים את המילוי: מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים בסיר מלא במים רותחים עם מעט מלח וכמון למשך 10 דקות.

5 מסננים ומקררים את הכרובית וחותכים אותה לחתיכות גסות.

6 קוצצים את הבצל הירוק, הנענע, הכוסברה, הפטרוזיליה והשום ומוסיפים לכרובית. טורפים את הביצים בקערה קטנה ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם את הפלפל האנגלי, הכמון, המלח והקמח ומערבבים בעדינות.

7 מחממים במחבת טפלון שמן זית בגובה חצי ס"מ וכשהוא חם יוצרים מתערובת הכרובית מעין "חביתות" קטנות. מניחים בשמן.

8 כשהחביתה במחבת מפזרים על החלק העליון פיסטוק קצוץ, וכשמשחים החלק התחתון הופכים אותה ומטגנים את הצד עם הפיסטוק עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג.

9. מכינים את הרוטב הירוק: מכניסים למעבד מזון כל החומרים יחד עד שמתקבלת תערובת חלקה ורכה מאוד, אפשר להוסיף שמן ומיץ לימון אם היא סמיכה מדי.

10 מרכיבים את הפיתות: יוצרים בהן כיס עם סכין, מורחים את הרוטב הירוק ומכניסים חביתה. מגישים מיד.