משאט זהר- חביתת כרובית בפיתה מקמח מלא
תכירו את ה-משאט זהר, חביתת כרובית מהמטבח הערבי שתהפוך לארוחת הערב המושלמת שלכם. פה היא מוגשת בתוך פיתה ביתית מקמח מלא, וזה טעים ברמות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
לפיתות:
חצי קילו קמח
כפית שמרית
חצי כפית סוכר
כפית מלח
מים לפי הצורך
למילוי:
1 כרובית גדולה
2 יחידות בצל ירוק
צרור נענע
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
2 שיני שום
6 ביצים
2 כפות קמח או עמילן
מלח
פלפל אנגלי
כמון
פלפל שחור
חופן פיסטוק קצוץ
לרוטב הירוק:
1 פלפל ירוק חריף
מיץ מ-2 לימונים
צרור נענע
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
1 בצל בינוני
שמן זית לפי הצורך
2 כפות פיסטוק חלבי
מלח
אופן ההכנה:
1 מכינים את הפיתה: מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק חלק ורך. מניחים בצד להתפחה כחצי שעה.
2 מחממים תנור ל-250 מעלות
3 מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, ומרדדים במערוך או בידיים לצורת פיתה. אופים בתנור עד שהן משחימות.
4 מכינים את המילוי: מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים בסיר מלא במים רותחים עם מעט מלח וכמון למשך 10 דקות.
5 מסננים ומקררים את הכרובית וחותכים אותה לחתיכות גסות.
6 קוצצים את הבצל הירוק, הנענע, הכוסברה, הפטרוזיליה והשום ומוסיפים לכרובית. טורפים את הביצים בקערה קטנה ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם את הפלפל האנגלי, הכמון, המלח והקמח ומערבבים בעדינות.
7 מחממים במחבת טפלון שמן זית בגובה חצי ס"מ וכשהוא חם יוצרים מתערובת הכרובית מעין "חביתות" קטנות. מניחים בשמן.
8 כשהחביתה במחבת מפזרים על החלק העליון פיסטוק קצוץ, וכשמשחים החלק התחתון הופכים אותה ומטגנים את הצד עם הפיסטוק עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג.
9. מכינים את הרוטב הירוק: מכניסים למעבד מזון כל החומרים יחד עד שמתקבלת תערובת חלקה ורכה מאוד, אפשר להוסיף שמן ומיץ לימון אם היא סמיכה מדי.
10 מרכיבים את הפיתות: יוצרים בהן כיס עם סכין, מורחים את הרוטב הירוק ומכניסים חביתה. מגישים מיד.